ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 85o Εθνικό Πρωτάθλημα

Σπ. Γιαννιώτης: "Να είναι η μεγαλύτερη μου στιγμή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο"

  10.06.2016 20:17       2994

Με πολύ καλές για την εποχή επιδόσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος κατηγορίας ΟΠΕΝ, αν αναλογιστεί κανείς πως οι έλληνες κολυμβητές προέρχονται από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου και προετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Σε αυτό το πρωτάθλημα ξεχωρίζει η τελευταία παρουσία του Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος ελπίζει στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και στα 10.000μ ανοικτής θαλάσσης. Ο ίδιος δήλωσε πως “Στην πισίνα η μεγαλύτερη μου στιγμή ήρθει με τη συμμετοχή μου στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στα 1500μ. Στην ανοικτή θάλασσα η μεγαλύτερη στιγμή θέλω να πιστεύω ότι θα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο”.

 

Οι νικητές στα αγωνίσματα της πρώτης ημέρας:

50μ. Ελεύθερο Γυναικών – Δράκου Θεοδώρα – Ωκεανός 25.45

50μ. Ελεύθερο Ανδρών – Γκολομέεβ Κριστιάν – Εθνικός 22.42

50μ. Πρόσθιο Γυναικών – Δρασίδου Μαρία – Θάλεια Παναθηναϊκός 32.69

50μ. Πρόσθιο Ανδρών – Σαμιλίδης Παναγιώτης – ΑΝΟ Αργυρούπολης 28.01

200μ. Πεταλούδα Γυναικών – Ντουντουνάκη Άννα – ΚΟ Ποσειδώνας Ιλισίων 2:14.07

200μ. Πεταλούδα Ανδρών – Δημητριάδης Στέφανος – Ολυμπιακός 1:57.07

400μ. Ελεύθερο Γυναικών – Αραούζου Καλλιόπη – Ολυμπιακός 4:20.75

400μ. Ελεύθερο Ανδρών – Νέγρης Δημήτριος – Ηλυσιακός 3:55.47

100μ. Ύπτιο Γυναικών – Δράκου Θεοδώρα – Ωκεανός 1:02.70

100μ. Ύπτιο Ανδρών – Χρήστου Απόστολος – Ολυμπιακός 55.01

200μ. Μικτής Ατομικής Γυναικών – Λεμπλ Ηλέκτρα Βαρβάρα – ΚΟ Ποσειδώνας Ιλισίων 2:18.04

200μ. Μικτής Ατομικής Ανδρών – Βαζαίος Ανδρέας – ΑΝΟ Αργυρούπολης 2:01.51

4χ200μ. Ελεύθερο Γυναικών – Ολυμπιακός (Λιώση Μαρία, Γιαρένη Αφροδίτη, Αραούζου Καλλιόπη, Γιαρένη Θεοδώρα) 8:28.01

4χ200μ. Ελεύθερο Ανδρών ΑΝΟ Αργυρούπολης (Δημητρίου Δημήτρης, Σαμιλίδης Παναγιώτης, Ψωμάς Ιωσήφ, Βαζαίος Ανδρέας) 7:28.59

 

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ νικητής των 50μ. Ελεύθερο είπε:"Είναι μια καλή προπόνηση το πανελλήνιο πρωτάθλημα, καθώς μας δίνεται η ευκαρία για περισσότερες κούρσες. Είναι ένας καλός χρόνος αν αναλογιστεί κανείς την κούραση που υπάρχει. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι γι αυτούς τους αγώνες. Γι αυτούς που με θεωρούν ότι είμαι μια από τις ελπίδες της Ελλάδας στους Αγώνες στο Ρίο, απαντώ ότι το όνειρο μου είναι να βρίσκομαι στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί με το παραμικρό λάθος μπορεί κανείς να βρεθεί στην 8η θέση, όμως σε έναν τελικό όλα είναι πιθανά".

 

Τα όνειρά της για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασε η νικήτρια των 50μ ελεύθερο Θεοδώρα (Νόρα) Δράκου:"Είμαι πολύ κουρασμένη από τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ήταν ένα πέρασμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν και κουρασμένη κάνω γρήγορους χρόνους και αυτό με ικανοποιεί. Ονειρεύομαι την ώρα που θα φτάσω στο Ολυμπιακό Χωριό και τη στιγμή που θα κολυμπήσω στον ημιτελικό και ο χρόνος που θα κάνω θα μου δίνει την πρόκριση στον τελικό. Δεν πληρώνει κανείς για να ονειρεύεται. Καλό είναι να θέτεις υψηλούς στόχους και ξέρω ότι θέτω τέτοιους, αλλά έτσι πρέπει να γίνεται για να φτάσεις κοντά σε αυτούς. Φυσικά μιλάμε για τα 50μ ελεύθερο, αν και θα συμμετέχω και στα 100μ. Ο στόχος μου είναι να πέσω κάτω από τα 25 δευτερόλεπτα, στα οποία είμαι κολλημένη εδώ και χρόνια. Ευελπίστω να πέσω στα 24.70-24.90".

 

Η Μαρίλεια Δρασίδου νικήτρια στα 50μ δεν έμεινε ικανοποιημένη από την επίδοσή της.

 

"Ήταν το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο μετά από τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ήθελα ένα χρόνο κάτω από 32.00 (πέτυχα 32.69) και δεν είμα ικανοποιημένη από το χρόνο μου. Είχα φορμαριστεί γι αυτούς του αγώνες. Μόνο από το χρυσό μετάλλιο είμαι ικανοποιημένη".

 

Ο Στέφανος Δημητριάδης, νικητής στα 200μ πεταλούδα είπε:

"Ήθελα ένα κλικ καλύτερο χρόνο από αυτόν που πέτυχα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν καλός ο χρόνος, αφού δεν είχα συναγωνισμό. Ήθελα όμως κάτι καλύτερο από αυτό που πέτυχα. Η περίοδος των αγώνων είναι μετά από μια σπουδαία διοργάνωση, όπως το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και με μια μεγαλύτερη να ακολουθεί, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί θέλω να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ και ότι προκύψει".



Η Άννα Ντουντουνάκη νικήτρια των 200μ. πεταλούδα δήλωσε

" Δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαι στο Ρίο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να πάει καλά η προπόνηση μεχρι τότε και το μυαλό μου βρίσκεται εκεί. Έχω στόχο ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Δε θέλω να πω τίποτα άλλο πριν από μεγάλους αγώνες. Δεν είμαι ικανοποιημένη από το χρόνο μου σήμερα και πάντα βάζω καλύτερους στόχους. Όχι όμως ότι είναι άσχημος".



Ο Σπύρος Γιαννιώτης που ήταν 4ος στα 400μ. ελεύθερο έκανε τη δήλωση της ημέρας!

"Φάνηκε ότι φεύγω...Αιφνιδιάστηκα που δεν πήρα μετάλλιο σήμερα. Βέβαια, κολύμπησα τα 400μ πιο πολύ ενόψει προετοιμασίας για το Ρίο και για τους βαθμούς που έχει ανάγκη ο σύλλογός μου, ο Ολυμπιακός. Σε αυτό το αγώνισμα είχα δίπλα μου παιδιά που μπορούν να προσφέρουν πολλά στο μέλλον της ελληνικής κολύμβησης, όπως ο Νέγρης και ο Δημητρίου.Στα 800 και στα 1500 μέτρα θα διεκδικήσω μετάλλια σίγουρα. Είναι σημαδιακό πάντως και ήθελα να το πω, ότι στην πρώτη μου κούρσα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήρθα τέταρτος, όπως και στην τελευταία μου. Νιώθω γεμάτος με τρομερές εμπειρίες. Πολλά τα χρόνια στο κολύμπι, πολλές οι όμορφες στιγμές. Θα πορευτώ με αυτές στη ζωή μου.Στην πισίνα το μεγαλύτερο μου όνειρο ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στον τελικό των 1500μ. Στην ανοικτή θάλασσα το αποκορύφωμά μου θέλω να πιστεύω πως θα είναι το Ρίο!".



Ο Απόστολος Χρήστου νικητής των 100μ. ύπτιο δήλωσε:

"Δεν ήμουν έτοιμος για τους αγώνες όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά ήταν μια καλή προπόνηση καθώς βοηθάω το σύλλογο για τους βαθμούς που πρέπει να πάρει. Με τους ίδιους ρυθμόυς θα συνεχίσω και στο Σέτε Κόλι. Είναι ένας αγώνας προπόνηση για μένα. Από εκεί και πέρα ξεκινάει η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το μυαλό μου θα είναι αποκλειστικά στο Ρίο. Εκεί σκοπεύεω σε ένα ατομικό ρεκόρ, όπως σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και όλα τα άλλα θα έρθουν. Μετά το Λονδίνο διαπιστώνω ότι είμαι καλός και στα 100 και στα 200 μ ύπτιο. Ίσως στα 100 μέτρα να είμαι λίγο καλύτερος και να έχω κάποιες παραπάνω δυνατότητες, όμως δε θέλω να λέω πολλά. Είναι η πρώτη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς έχω λάβει συμμετοχή μόνο σε Ολυμπιακούς Αγώνες νέων. Θα πάρω πολλά πράμγατα και θα έιναι τεράστια εμπειρία για μένα”.



Η Κέλλυ Αραούζου, νικήτρια στα 400 μ ελεύθερο δήλωσε:


"Είναι μια μεγάλη γιορτή. Ετσι βλέπω το πανελληνιο πρωτάθλημα. Είναι ένας μικρός σταθμός ενοψει των ολυμπιακών αγώνων, που είναι ο μεγάλος στοχος. Μια παρουσία στην 8άδα θα ήταν το ιδανικό για μένα στο Ρίο. Πάω εκεί χωρίς πίεση και άγχος. Σε όσους μου βάζουν βάρη για μεγαλύτερες επιτυχίες και ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες απαντώ πως εγώ βάζω στόχο την 8άδα γιατί έτσι νιώθω καλύτερα".

Ο Δημήτρης Νέγρης, νικητής στα 400μ ελεύθερο σημείωσε:

"Είναι η πρώτη μου πανελλήνια νίκη σε επίπεδο ανδρών και φυσικά νιώθω όμορφα. Κολύμπησα δίπλα σε σπουδαίους αθλητές όπως ο Σπύρος Γιαννιίωτης αλλά και δίπλα σε αθλητές επιπέδου, όπως είναι ο Δημητρίου και ο Φωκαΐδης. Σαν επίδοση μπορούσα να παώ καλύτερα, αλλά μου αρκεί το χρυσό μετάλλιο. Υπάρχει μια καλή φουρνιά και πολλοί με αποκαλούν νέο Γιαννιώτη. Δεν το αποδέχομαι. Πιστεύω στις δυνατοτητες μου. Θέλω να προσπαθήσω να φτάσω το Γιαννιώτη και μακάρι να μπορέσω να τον ξεπεράσω. Δεν αιφνιδιάστηκα από το γεγονός ότι ο Σπύρος δεν πήρε σήμερα μετάλλιο. Πιστεύω όμως ότι στα 1500 θα μου δώσει την ευκαιρία για έναν απολαυστικό αγώνα. Θα είναι μια πολύ όμορφη κούρσα”.

Η Ηλέκτρα Λεμπλ, νικήτρια των 200μ. Μικτή ατομική σημείωσε

Το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ΟΠΕΝ. Είμαι πολύ χαρούμενη, αλλά ήθελα ένα καλύτερο χρόνο. Ο στόχος μου είναι το πανευρωπαϊκό νεανίδων, όπου θέλω να επαναλάβω την περσινή μου επιτυχία (είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο)”.

Ο Ανδρέας Βαζαίος, πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. Μικτής ατομικής και νικητής στο ίδιο αγώνισμα σήμερα τόνισε:

Είναι ένα πέρασμα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Βοηθάμε το σύλλογο μας για να καταλάβει την καλύτερη δυνατή θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Έπεται και συνέχεια αύριο και την Κυριακή. Για το στόχο στους Ολυμπιακούς Αγώνες δε χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε”.

Ο Χρήστος Χούμας τεχνκός σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας υπογράμμισε για την πρώτη μέρα των αγώνων:

Αυτό το πρωτάθλημα είναι ιστορικό. Θα πρέπει να καταγραφεί γιατί ειναι το τελευταίο πρωτάθλημα αυτού του μεγάλου μας αθλητής του ανεπανάληπτου Σπύρου Γιαννιώτη. Είναι μεγάλη η διαδρομή του. Οι νεότεροι κολυμβητές πρέπει να παραδειγματίζονται από την πορεία του. Είναι η αποτίμηση του ήθους, της προσπάθειας, του αγώνα και της επιτυχίας. Όχι μόνο για την κολύμβησή μας, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα”.



Κάνοντας τοποθέτηση στη δήλωση του ίδιου του αθλητή ότι το αποκορύφωμα θα είναι το Ρίο ο κ. Χούμας λέει: “Είναι φοβερό αυτό που λέει γιατί στο τελείωμα του και στην ηλικία που βρίσκεται θέτει τόσο υψηλουύς στόχοους. Είναι δεδομένο ότι του λείπει το Ολυμπιακό μετάλλιο. Ήταν τέταρτος στο Λονδίνο και πιστεύω πως στο Ρίο έχει τις δυνατότητες να πάρει ένα μετάλλιο. Του το ευχόμασττε εμείς και όλοι οι έλληνες φίλαθλοι”.



Μιλώντας για την 1η μέρα της διοργάνωσης ο κ. Χούμας τονίσε: “Είναι ένα πρωτάθλημα που διατηρεί πάντα το ενδιαφέρον και τη λαμπρότητα. Έγιναν καλές επιδόσεις και την Κυριακή να είστε βέβαιοι ότι με την ολοκλήρωση των αγώνων θα έχουμε να θυμόμαστε καλές επιδόσεις. Για την ΚΟΕ και για τους κολυμβητές μας εξελίσσονται ακόμη πολύ αγώνες μέσα στον Ιούνιο και στον Ιούλιο, πριν φτάσουμε στο μεγάλου ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν ενθαρρυνιτκό για μας ότι σήμερα στο 50άρι οι αθλητές κολύμπησαν σε χρόνους κάτω των 23.00 και από τα νέα παιδιά ξεχωρίζω σήμερα την παρουσία της Κουτσουβέλη στα 100μ ύπτιο. Οι επιδόσεις είναι αρκετά ενθαρρυντικές”.



Η Βαθμολογία στις κατηγορίες μετά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας

Άνδρες

Ολυμπιακός ΣΦΠ 68

ΑΝΟ Αργυρούπολης 51

Εθνικός ΟΦΠΦ 48,5

Γυναίκες

Ολυμπιακός ΣΦΠ 65,5

ΚΟ Ποσειδώνας Ιλισίων 39

ΑΟ Ωκεανός 34

Συνολική Βαθμολογία (Άνδρες και Γυναίκες)

Ολυμπιακός 133,5

ΑΝΟ Αργυρούπολης 57

Εθνικός 48,5

 

Τα αγωνίσματα της δεύτερης ημέρας

50μ. πεταλούδα (Α)

50μ. πεταλούδα (Γ)

200μ. ελεύθερο (Α)

200μ. ελεύθερο (Γ)

400μ. μ. ατομική (Α)

400μ. μ. ατομική (Γ)

200μ. ύπτιο (Α)

200μ. ύπτιο (Γ)

100μ. πρόσθιο (Α)

100μ. πρόσθιο(Γ)

800μ. ελεύθερο (Α)-τελικές σειρές

1.500μ. ελεύθερο (Γ)-τελικές σειρές

4Χ100μ. ελεύθερο (Α)

4Χ100μ. ελεύθερο (Γ) 

Τα αποτελέσματα αναλυτικά ΕΔΩ

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ