ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΒΟΛΟΣ

Σπηλιωτόπουλος: «Η επιτυχία του Βόλου αποτελεί παρακαταθήκη για το 2020»

  06.09.2019 17:02       733

Η απόλυτη, έως σήμερα, διοργανωτική επιτυχία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων στην υδατοσφαίριση, το οποίο πραγματοποιείται στον Βόλο, αποτελεί την μεγαλύτερη παρακαταθήκη της Ελληνικής κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ) για την διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος Κ16, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2020 στον Βόλο και στην Λάρισα.

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στον Βόλο, ο κύριος Νίκος Σπηλιωτόπουλος, τοποθετείται στην σελίδα της ΚΟΕ και εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την έως τώρα πορεία διεξαγωγής της διοργάνωσης.

«Πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του προέδρου της τεχνικής επιτροπής της ευρωπαΐκής ομοσπονδίας και τα κολακευτικά λόγια τα οποία εξέφρασε για την οργανωτική επιτυχία των αγώνων στο Βόλο. Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί ο κύριος Τζιάνι Λόντζι είναι ένας εξαιρετικά αυστηρός κριτής. Φαίνεται ότι όλα κυλούν ομαλά στην διοργάνωση».

Που οφείλεται η εξαιρετική επιτυχία των αγώνων;

«Η εμπειρία την οποία έχουν αποκομίσει τα στελέχη της Ελληνικής κολυμβητικής Ομοσπονδίας με τις διαδοχικές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις στην Ελλάδα, είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Εξαιρετικά σπουδαίος είναι ο ρόλος όμως και των συνεργατών στην πόλη του Βόλου. Άνθρωποι εκπαιδευμένοι και με σαφέστατη γνώση του αντικειμένου. Τόσο οι εθελοντές, όσο και το προσωπικό των εγκαταστάσεων. Επίσης έχει οικοδομηθεί μια άριστη σχέση ανάμεσα στους υπαλλήλους και τους πολιτικούς προϊσταμένους του Δήμου Βόλου. Από το Δήμαρχο μέχρι και τον τελευταίο πολίτη της πόλης όλοι είναι σπουδαίοι και τους ευχαριστούμε δημόσια. Σε πόσες πόλεις του κόσμου θα μπορούσε κανείς να βρει τον παλμό που παρατηρείται καθημερινά από τους θεατές στην εξέδρα;», εκτιμά ο κύριος Σπηλιωτόπουλος.

Σύμφωνα με τον παράγοντα της ΚΟΕ η πετυχημένη διοργάνωση του Βόλου, σε συνδυασμό με την τεράστια εμπειρία όλων όσων προαναφέρθηκαν, αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη για το μεγάλο στοίχημα το οποίο τέθηκε στην Ελλάδα με την πρόσφατη ανάθεση από την παγκόσμια ομοσπονδία του παγκοσμίου πρωταθλήματος της κατηγορίας Κ16, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2020 στις πόλεις της Λάρισας και του Βόλου.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο στοίχημα» αποφαίνεται ο κύριος Σπηλιωτόπουλος και προσθέτει:

«Η διοργάνωση αυτή, η οποία θα γίνει για παρθενική φορά, αποτελεί τετραπλάσιο όγκο σε σχέση με όσα έχουν προηγηθεί. Πάνω από 1000 αθλητές θα πάρουν μέρος στους αγώνες. Στα αγόρια θα συμμετάσχουν 32 εθνικές ομάδες και στα κορίτσια 24. Τεράστιος όγκος δουλειάς. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σε πέντε κολυμβητήρια, με παράλληλη διεξαγωγή παιχνιδιών σε τρία από αυτά από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Ο συντονισμός του όλου εγχειρήματος είναι εξαιρετικά δύσκολος, αφού η παγκόσμια ομοσπονδία έχει βάλει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα στους διοργανωτές. Εκτιμώ ότι με την βοήθεια και την αγαστή συνεργασία όλων, το αποτέλεσμα θα είναι για μια ακόμη φορά θετικό και θα κάνει τους έλληνες υπερήφανους με την διεξαγωγή άρτιων αγώνων».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ