ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σπουδαία νίκη (10-5) της Εθνικής μας ομάδας επί της Ιταλίας

  12.09.2012 15:27       831

Τι κι αν λείπουν βασικές μονάδες από αυτήν την ομάδα; Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ απέναντι στην πολύ δυνατή Ιταλία, η οποία όλα έδειχναν πως θα είναι η πρωτοπόρος του ομίλου, και έτσι κατάφεραν να επικρατήσουν με double score (10-5) στο τέταρτο παιχνίδι τους στο Τσέμπλιανισκ της Ρωσίας.

Με την νίκη αυτή, οι γείτονές μας εκθρονίζονται από την πρώτη θέση του ομίλου, και αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα (δηλαδή, νίκες στα επόμενα παιχνίδια δηλαδή από την Εθνική μας, αλλά και αυτές των Ρωσίας – Ιταλίας) οι Ρωσίδες θα τερματίσουν στην πρώτη θέση, εμείς στην δεύτερη και οι Ιταλίδες στην τρίτη.

Αλλά δεν ήταν μόνο η νίκη που λογικά θα μας φέρει την δεύτερη θέση του ομίλου, αλλά και τα γκολ της διαφοράς. Η Εθνική ήθελε 5 γκολ ή παραπάνω για να πάρει βαθμολογικό κεφάλι απέναντι στις Ιταλίδες, και ενώ το σκορ ήταν στο 9-5, η Άλκηστις Μπενέκου έγινε μια μικρή ηρωίδα, αφού όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει την αποβολή, αλλά την μετουσίωσε και σε τέρμα, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 0-4, 3-0, 5-1.

Τα γκολ για την Εθνική μας πέτυχαν: Ελευθερία Πλευρίτου 4, Κοντογιάννη 3, Άλκηστη Μπενέκου 2, Βασιλική Διαμαντοπούλου 1.

Γιώργος Μορφέσης: "Ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι απο χτες. Τόσο σε τακτικη όσο και σε στυλ παιχνιδιου .Το γεγονός ότι είχαμε χάσει 11-4 στην Ιτέα πιθανόν να εφησύχασε τις Ιταλίδες. Από την δική μας πλευρά, εκείνο το παιχνίδι μας βοήθησε διότι ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε σε αντίθεση με την Ρωσία χτες. Είμαι ευχαριστημένος απο την αντίδραση της ομάδας μας, την οποία όπως είχα πει την περίμενα. Πάλι είχαμε κενά σημεία στο παιχνίδι όπως δείχνουν και τα οκταλεπτα αλλά ήμασταν σαφώς πιο καλοί στην άμυνα και βρήκαμε λύσεις στην επίθεση. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και περιμένουμε ανάλογη συνέχεια και καθαρό μυαλό".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος