ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σπουδαία νίκη για την Εθνική μας με 12-9 επί της Ουγγαρίας

  13.03.2013 20:03       1074

Μεγάλη νίκη για την Εθνική μας ομάδα των Γυναικών, η οποία επικράτησε της αντίστοιχης της Ουγγαρίας με 12-9 στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», για την προκριματική φάση του Γουόρλντ Λιγκ υδατοσφαίρισης Γυναικών.

Σε ένα παιχνίδι με αρκετό σασπένς, αφού καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω προβλημάτων της ΔΕΗ, ενώ διεκόπη και δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου, η ελληνική ομάδα αν και κατά πολύ ανανεωμένη, κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της επίσης ανανεωμένης Ουγγαρίας και να μπει και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης, στο Πεκίνο(3-8 Ιουνίου).

Κορυφαία από πλευράς Ελλάδας, η Χριστίνα Τσουκαλά με τέσσερα τέρματα, με την Άλκηστη Αβραμίδου να προσθέτει άλλα τρία και να έχει σημαντική συμβολή σε άμυνα και επίθεση.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 5-3, 2-4, 3-1, 2-1

ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

ΕΛΛΑΔΑ: 7 περιφέρεια, 4/10 παίκτρια παραπάνω, 1 φουνταριστή

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: 3 περιφέρεια, 5/8 παίκτρια παραπάνω, 1 κόντρα

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Ε. Πλευρίτου 1, Ψούνη, Β. Διαμαντοπούλου 1, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη, Ζάντου, Μανωλιουδάκη 2, Ξενάκη, Α. Μπενέκου, Χρ. Διαμαντοπούλου

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Άντρας Μέρεζ): Μπαρνά, Ίλες 2,  Σίκτερ, Γκουρισάτι, Μισκόλζι 1, Τάκατς 3, Γκάρντα, Χόρβαθ 1, Γκέμες, Σάμπαϊ 2, Μέντζινγκερ, Πόλακ

Διαιτητές: Βάσελιν (Ρωσια) - Μπιάνκι (Ιταλια).

Παρατηρητής: Τζιάννι Λόντζι (Ιταλια).

 

Η Βαθμολογία στον Α’ Όμιλο της Ευρώπης:

1.Ουγγαρία      44-40   9

2.Ισπανία         32-32   3

…………………………..

3.ΕΛΛΑΔΑ     27-31   3

Επόμενος αντίπαλος για τον Γιώργο Μορφέση και τις παίκτριές του, η Εθνική Ισπανίας το ερχόμενο Σάββατο (16/3) στις 19:00 στη Βαρκελώνη, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα τα παίξει όλα για όλα, αφού με νίκη παίρνει και την πρόκριση για το Γουόρλντ Λιγκ του Πεκίνου, με τους δύο πρώτους από κάθε όμιλο να προκρίνονται.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος