ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τεράστια νίκη η ΑΕΚ κι ιστορική πρόκριση στο F-8 του Κυπέλλου, 7-6 τον ΝΟ Χίου

  18.04.2021 13:27       801

Ιστορικές στιγμές εξακολουθεί να βιώνει τον τελευταίο έναν χρόνο η ανδρική ομάδα πόλο της ΑΕΚ, καθώς οι επιτυχίες της δεν εξαντλήθηκαν μόνο στην άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία του πόλο. Η Ένωση έκανε μια άκρως αξιοπρεποή πορεία στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 και μάλιστα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο και με μια ακόμα ιστορική για το σύλλογο διάκριση.

Η ομάδα του Κωνσταντίνου Δάνδολου πέτυχε μια υπερπολύτιμη νίκη με 7-6 επί του ΝΟ Χίου σε ένα καθοριστικό παιχνίδι, στο πλαίσιο της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής, το πρωί της Κυριακής (18/4), στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Με αυτήν τη νίκη η νεοφώτιστη ΑΕΚ έφτασε στους 17 βαθμούς, μετά από μια εξαιρετική πορεία (πέντε νίκες, και δύο ισοπαλίες σε 13 αγώνες) και μπήκε στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας που της εξασφαλίζει την παρθενική της συμμετοχή στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας (23-25/5).

Η ΑΕΚ έλεγξε τον ρυθμό από το ξεκίνημα και πήρε προβάδισμα τρία λεπτά περίπου πριν το φινάλε με 6-4 και στη συνέχεια με 7-5, για να απαντήσει άμεσα η Χίος για το 7-6, ωστόσο δεν έμεινε άλλος χρόνος για τους Χιώτες να ισοφαρίσουν και η Ένωση πήρε τη νίκη.

ΑΕΚ - ΝΟ ΧΙΟΥ 7-6

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-0, 2-2, 2-3.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης 3, Σταμέλος 1, Κουτσιαλής, Βούκσεβιτς 1, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 1, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος, Βέκκος 1, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Χόλαντ, Μιμίδης, Γδύσης 1, Παππάς, Γούρας, Κανδιόγλου, Μόκκας 1, Μαρουλάς, Παπαδόπουλος 1, Καλαργυρός 1, Γαβαλάς 2, Γιαννάρας, Γκίλλας.

Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Κουρτίδης

Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής