ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σπουδαία νίκη και 5η θέση για την Ελλάδα, 10-9 την Ιταλία

  16.09.2018 19:22       950

Η Εθνική Νέων Γυναικών πέτυχε μια σπουδαία νίκη σε έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στην Ιταλία με σκορ 10-9 και κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Φουνσάλ της Πορτογαλίας. Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια, σημειώνοντας 5 γκολ. 

Η αναμέτρηση ήταν για γερά νεύρα, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα και να διαδέχονται η μία την άλλη στο προβάδισμα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε ιδανικά και προηγήθηκε, ωστόσο οι Ιταλίδες κατάφεραν μέσα σε σύντομο διάστημα να περάσουν μπροστά. Στη δεύτερη περίοδο η Εθνική μας πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ χάρη σε γκολ της Κανετίδου, αλλά η Ιταλία απάντησε άμεσα με τη Ζανέττα, η οποία ισοφάρισε σε 4-4 λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Στην τρίτη περίοδο η Ιταλία πήρε το πάνω χέρι και προηγήθηκε με δύο τέρματα (8-6). Η ελληνική ομάδα, όμως, δεν επέτρεψε στις Ιταλίδες να ξεφύγουν στο σκορ και λίγο πριν από την ολοκλήρωση του οκταλέπτου η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη μείωσε στο γκολ (8-7), ευστοχώντας σε πέναλτι. Στην τελευταία περίοδο η Εθνική μας έδειξε χαρακτήρα και έφτασε στην ανατροπή. Το νικητήριο γκολ πέτυχε η Μυριοκεφαλιτάκη με πέναλτι 2:34 πριν από το φινάλε.

ΙΤΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 9-10

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 4-3, 1-3.

Ελλάδα (Στέφανος Λέανδρος): Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 2, Ελληνιάδη, Δούλη 1, Γρηγοροπούλου, Κοντονή, Νίνου, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Κανετίδου 1, Λούδη, Παπαναστασίου 1, Αντωνιάδη, Αρχοντάκη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ