ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σπουδαία συμμετοχή στους Χειμερινούς Αγώνες προαγωνιστικών

  27.02.2016 03:02       847

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα με ιδιαίτερη επιτυχία οι αγώνες της δεύτερης ημέρας των Χειμερινών αγώνων προαγωνιστικών ηλικιών σε Νίκαια (11-12 ετών) και Θεσσαλονίκη (9-12 ετών). Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και οι νεαροί κολυμβητές δείχνουν πως το άθλημα της κολύμβησης στη χώρα μας έχει μέλλον, μέσα από τη μαζικότητα του. Αύριο (Κυριακή) διεξάγονται και οι αγώνες των 9-10ετών στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, για τα σωματεία του Κέντρου.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της κολύμβησης, Νίκος Κραουνάκης, μιλώντας για τους σημερινούς αγώνες και την επιτυχία με την οποία στέφθηκαν, ανέφερε:

«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή και στους αγώνες αυτών των ηλικιών αυτό είναι το σπουδαιότερο. Στην Νίκαια βρέθηκαν περίπου 760 νεαροί αθλητές, στον Πειραιά σχεδόν 600 ενώ και στην Θεσσαλονίκη ο αριθμός είναι αρκετά σημαντικός. Τα κολυμβητήρια είναι κατάμεστα και βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη βάση στην κολύμβηση. Θεωρώ ότι στο μέλλον θα μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτά τα παιδιά. Αυτό που μετρά κυρίως σε αυτούς τους αγώνες των προαγωνιστικών ηλικιών είναι η συμμετοχή και η εξέλιξη θα έρθει με την σειρά της μέσα από την δουλειά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ