ΤΕΧΝΙΚΗ / Γιώργος Σαλταμανίκας

«Σπουδαία χρονιά με διεθνείς διακρίσεις»

  11.09.2014 14:18       742

Επιτυχημένη κρίνεται η φετινή αγωνιστική χρονιά για το άθλημα της Τεχνικής κολύμβησης. Οι μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, με το Παγκόσμιο Νέων- Νεανίδων που διεξήχθη στα Χανιά αλλά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών στο Λινιάνο της Ιταλίας κύλησαν εντυπωσιακά για τις ελληνικές ομάδες που έλαβαν μέρος, κατακτώντας συνολικά 16 μετάλλια και στις δύο διοργανώσεις.

Αν συνυπολογιστούν τα δύο μετάλλια στην 1η Πανεπιστημιάδα που διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τεχνικής Κολύμβησης, αλλά και τα πέντε που κατακτήθηκαν  στο 1ο Μεσογειακό Κύπελλο, ο αριθμός των μεταλλίων των Ελλήνων αθλητών σε διεθνείς διοργανώσεις εκτοξεύεται στα 23, με τη δυναμική της χώρας μας στο άθλημα να αποδεικνύεται περίτρανα.

 Ο Γιώργος Σαλταμανίκας, ομοσπονδιακός τεχνικός Τεχνικής Κολύμβησης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τη σπουδαία χρονιά που ολοκληρώθηκε με πολλές διακρίσεις για τους Έλληνες αθλητές: «Ήταν μια πολύ σημαντική χρονια για το άθλημα μας, που ανεβαίνει συνεχώς και γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε εγχώριο επίπεδο και φέρνει διεθνείς διακρίσεις. Αυτό αποδεικνύεται από την κατάκτηση των μεταλλίων στις μεγάλες διοργανώσεις από τα παιδιά που δούλεψαν σκληρά και ανταμειφθήκαν για τους κόπους τους. Παρά τα προβλήματα που είχαμε, με τις πισίνες και την τραγική οικονομική κατάσταση, καταφέραμε να δουλέψουμε μεθοδικά και να δείξουμε ότι με θέληση μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Η διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων- Νεανίδων ήταν βαρύνουσας σημασίας για εμάς καθώς έγινε στη χώρα μας. Όλα κύλησαν ομαλά και μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Από κει και πέρα είδαμε με ικανοποίηση το πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη να διεξάγεται με μεγάλη συμμετοχή. Είναι θετικό σημάδι για το άθλημα μας και ευελπιστούμε να δούμε ακόμα περισσότερα παιδιά στις πισίνες».

Η νέα χρονιά ξεκίνησε ήδη από χθες και ο Γιώργος Σαλταμανίκας καθόρισε τους στόχους της, που περιλαμβάνουν σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις: Έρχεται μια κομβική χρονια, με την προετοιμασία ήδη να έχει ξεκινήσει. Επόμενοι στόχοι για εμάς είναι το Ευρωπαϊκό Νέων- Νεανίδων και το Παγκόσμιο Ανδρών- Γυναικών, διοργανώσεις τις οποίες πρέπει από τώρα να σκεφτόμαστε. Ευχαριστούμε την ΚΟΕ που στέκεται πάντα δίπλα μας και είναι πρόθυμη να βοηθήσει όπου μπορεί. Ελπίζουμε να μας επιτρέψει ο φετινός προϋπολογισμός να συμμετέχουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, κάτι που θα μας βοηθήσει στην προετοιμασία μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ