ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Βόικο Ράτσε

Σπουδαίο κατόρθωμα το Ολυμπιακό όριο

  08.05.2012 12:28       1429

Πολλά ήταν τα οφέλη από την συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στο μίτινγκ της Μπάνια Λούκα. Το μεγαλύτερο εξ’ αυτών ήταν το Ολυμπιακό όριο που σημείωσε η Νέρι Νιαγκουάρα στα 50μ ελεύθερο. Για την παρουσία των αθλητριών μας στους αγώνες μίλησε ο συνοδός προπονητής, Βόικο Ράτσε, ο οποίος φάνηκε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις τους.

Αναλυτικά τα λόγια του:

Για τις εμφανίσεις των κοριτσιών: «Η Νέρι έκανε Ολυμπιακό όριο μετά από απουσία 5 χρόνων. Είναι ένα σπουδαίο κατόρθωμα και από τις μεγαλύτερες επιστροφές αθλητών που έχουν σημειωθεί. Η Κλικοπούλου προσπάθησε και έκανε καλό χρόνο. Επίσης, η Γιαρένη πήγε πάρα πολύ καλά και με την επίδοσή της φαίνεται πως εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην ομάδα σκυταλοδρομίας για το Ευρωπαϊκό και μαζί με τις Νιαγκουάρα, Δράκου, Βουρνά σχηματίζουν μία πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ πως, εφόσον κολυμπήσουν καλά, μπορούν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους και στους Ολυμπιακούς».

Για τους στόχους που είχαν: «Το Ολυμπιακό όριο που πέτυχε η Νέρι είναι μεγάλη επιτυχία. Στην κολύμβηση πλέον είναι πιο δύσκολο από ποτέ να το εξασφαλίσεις. Η Γιαρένη και η Κλικοπούλου προσπάθησαν για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στη σκυταλοδρομία, αλλά η πρώτη έκανε πολύ καλό χρόνο. Δεν περίμενε ούτε η ίδια τέτοια επίδοση».

Για το πρόγραμμα της Νιαγκουάρα για τη συνέχεια: «Στο Ακρόπολις δεν θα κολυμπήσει, καθώς ακολουθεί το Ευρωπαϊκό, στο οποίο θα είναι μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή στον τελικό. Η Νέρι βρίσκεται στην τοπ φόρμα της. Μετά το Πανευρωπαϊκό, θα αρχίσουμε ξανά προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς.».

Γραφείο Τύπου: Νίκος Χαραλαμπόπουλος