ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σπύρος Γιαννιώτης: «Ο Άλκης Κυνηγάκης μπορεί να πάρει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

  07.02.2024 19:18       1107

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έζησε τη δική του αγωνία σαν...ψάρι έξω από τα νερά του και στη σημερινή κούρσα των 5χλμ στο open water στο Old Doha Port στη Ντόχα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μαθημένος τόσα χρόνια να είναι μέσα στο νερό και να δίνει τις μάχες του, δεν έχει καλοσυνηθίσει ακόμα στο νέο του ρόλο, να είναι ο προπονητής, ο καθοδηγητής των παιδιών. Ο Γιαννιώτης χαίρει συνολικής εκτίμησης από την παγκόσμια κοινότητα του αθλήματος και δεν υπήρχε άνθρωπος να μην τον πλησιάσει και να τπν χαιρετίσει. 

Με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου της ΚΟΕ, κάνει τον απολογισμό για τις εμφανίσεις της ομάδας μας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Ο Άλκης Κυνηγάκης έκανε μια πολύ καλή κούρσα και σήμερα. Η 7η θέση είναι πολύ καλή, πιστεύω πως μπορούσε να κάνει και κάτι καλύτερο αν είχε διαχειριστεί διαφορετικά τις δυο τελευταίες σημαδούρες, εκεί που κρίθηκαν πάρα πολλά για να φτάσεις στο φίνις. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί στη τελευταία ευθεία κατάφερε να αλλάξει το ρυθμό του που είναι το ζητούμενο για να πάει πιο γρήγορα. Δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση, δείχνει ότι είναι σταθερά με τους πρωτοπόρους. Πλέον η προετοιμασία συνεχίζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, και ελπίζουμε για το καλύτερο.

Είναι στις δυνατότητες του να διακριθεί στο Παρίσι, το έχει αποδείξει άλλωστε στο Τόκιο. Το απέδειξε με την έκτη θέση στο προηγούμενο παγκόσμιο, και τώρα ότι είναι με τους πρώτους. Με σωστή δουλειά μπορεί να διεκδικήσει και ένα μετάλλιο. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Το πιστεύει και ο ίδιος, και θα το διεκδικήσει.

Ο Αστέριος Δαλδογιάννης δυσκολεύτηκε είναι η αλήθεια, προπονητικά είναι καλά, ίσως όμως η διαχείριση της κούρσας με τις συνθήκες που υπάρχουν στο open water είναι που τον δυσκολεύουν. Προσπάθησε για το καλύτερο, και αυτό έχει σημασία. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και από την αγωνιστική του συμπεριφορά αλλά και από τη συμπεριφορά του όλες αυτές τις ημέρες. Έχουμε πολύ καλό δέσιμο μεταξύ μας, είμαστε μια Ομάδα, αυτό βοηθάω να βελτιωθούμε και να γινόμαστε καλύτεροι και ευελπιστούμε να είμαστε περισσότεροι, υπάρχει από κάτω μέλλον στα παιδιά, και είμαι σίγουρος ότι σε 1-3 χρόνια θα είναι μεγαλύτερη η ομάδα μας και με περισσότερες διακρίσεις.

Η Γεωργία Μακρή στα 5χλμ πήγε αρκετά καλά, είναι μια άπειρη αθλήτρια αλλά συναγωνίστηκε τις γυναίκες σε τόσο υψηλό επίπεδο και στα 5 και στα 10χλμ. Στα 5χλμ κατάφερε μέχρι και λίγο μετά τον πρώτο γύρο να είναι στο γκρουπ των αθλητριών που πήγαινε μπροστά, εκεί λόγω απειρίας και σίγουρα χρειάζεται δουλειά έμεινε στο δεύτερο γκρουπ. Πήρε γενικότερα από τη διοργάνωση πολλές εμπειρίες. Στόχος της για φέτος είναι το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο των νέων-νεανίδων, πιστεύω πραγματικά πως μπορεί να διακριθεί. Και αυτή και εγώ είμαστε ικανοποιημένοι από όλη την αγωνιστική της συμπεριφορά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος