ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σπύρος Γιαννιώτης: «Στα τελευταία μέτρα ήθελα να είμαι μέσα στο νερό…»

  04.02.2024 15:41       1744

Τελικά τί είναι πιο εύκολο για τον Σπύρο Γιαννιώτη: να βρίσκεται και να κολυμπάει μέσα στο νερό ή να είναι απ’ έξω και να παρακολουθεί τις προσπάθειες των αθλητών του;

«Είχα πει ότι πιο δύσκολο είναι να είσαι μέσα στο νερό. Στον τελευταίο γύρο, ήθελα να είμαι μέσα, ναι. Είναι κάτι που δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Τα τελευταία 200 μέτρα δεν είναι στα χέρια σου, είναι στα χέρια του αθλητή. Είναι ανατριχίλα. Αυτό είπα και στον Βαγγέλη Κοζομπόλη που θέλω να ευχαριστήσω καθώς με έχει βοηθήσει πολύ αυτούς τους μήνες. Και στην προπονητική καθώς τον Άλκη Κυνηγάκη τον γνωρίζει πολύ καλά, και τον μεγάλωσε κολυμβητικά, αλλά και για τον τρόπο που χειριστήκαμε προπονητικά τους τελευταίους μήνες. Και σήμερα στον τελευταίο γύρο μιλούσα με τον Βαγγέλη, και τον ευχαριστώ πολύ».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης πρόσθεσε μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Η αλήθεια είναι πως ζήσαμε μια πολύ δύσκολη κούρσα. Ναι με είμαστε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά όλοι σήμερα κυνηγούσαν τις θέσεις που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Η πρόκριση για τον κάθε αθλητή ήταν σαν το προσωπικό του χρυσό μετάλλιο. Έτσι είναι και για εμάς. Η κούρσα επαναλαμβάνω ήταν πολύ δύσκολη. Με έντονες καιρικές συνθήκες, τον κόντρα άνεμο που δυσκόλεψε πάρα πολύ την κατάσταση. Στα τελευταία 500 μέτρα κρίθηκαν οι θέσεις.

Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόκριση του Άλκη (Κυνηγάκη) στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετράω πλέον πέντε παρουσίες σε ΟΑ ως αθλητής και πλέον θα πάω για τη δεύτερη σε άλλο πόστο. Είναι μια τρομερή εμπειρία. Πιστεύω πάρα πολύ στον Άλκη και στις ικανότητες του. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ στα δυνατά αλλά και στα αδύνατα σημεία του για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που πιστεύω πως θα είναι ακόμα καλύτερο από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Αστέριος (Δαλδογιάννης) έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Διεκδικούσε και αυτός την πρόκριση, κάτι πολύ δύσκολο. Του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι ένας αθλητής που έχει δουλέψει. Τον αδικεί το αποτέλεσμα γιατί δουλεύει καλά στην Αγγλία, έχει κάνει δυνατές προπονήσεις. Να συνεχίσει να διεκδικεί τα όνειρά του γιατί όχι και μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα αγωνίσματα της πισίνας πλέον».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος