ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Σπύρος Γιαννιώτης: «Σταδιακά θα έχουμε όλο και περισσότερες διακρίσεις»

  15.07.2024 13:08       363

Χρυσό μετάλλιο από τον Κωνσταντή Χουρδάκη στα 5.000μ Εφήβων, ασημένιο από τη Γεωργία Μακρή στα 10.000μ Νέων Γυναικών, πολύ καλές εμφανίσεις από το σύνολο των αθλητών/τριών μας, η ελληνική αποστολή βαθμολογήθηκε με πολύ καλό βαθμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων Μαραθώνιας Κολύμβησης που ολοκληρώθηκε στη Βιέννη.

Η ομάδα επέστρεψε αργά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 14/7 με εμφανή τον ενθουσιασμό. Κατέλαβε τη περίοπτη 3η θέση στον πίνακα των μεταλλίων μεταξύ 28 χωρών που συμμετείχαν και έβαλε βεβαίως ψηλότερα τον πήχη για τις διοργανώσεις που ακολουθούν.

Αρχηγός αποστολής ήταν o Σπύρος Γιαννιώτης, Τεχνικός Σύμβουλος Μαραθώνιας  Κολύμβησης Κ.Ο.Ε.., που έκανε την ανασκόπηση στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη 3η θέση της ομάδας στο πίνακα των μεταλλίων. Το χρυσό μετάλλιο του Κωνσταντή Χουρδάκη και το ασημένιο της Γεωργίας Μακρή ήταν επιτυχίες που πίστευα πως μπορούμε να τις έχουμε και να τις πετύχουμε, καθώς από πέρυσι και τα δυο παιδιά είχαν δείξει πως είναι ψηλά. Ο Κωνσταντής πέρυσι έκανε κάποια λάθη αλλά το παιδί…φαίνεται πως το έχει, ενώ και οι υπόλοιποι αθλητές έκαναν δυνατές κούρσες και είχαν καλά πλασαρίσματα. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα, είχαμε και άτυχες στιγμές που στο άθλημα μας συμβαίνουν, όπως ο τραυματισμός του Γιάννη Σκαρή που ευτυχώς δεν ήταν σοβαρός. Στα ομαδικά κάποιες διορθώσεις και κινήσεις τακτικής και καλύτεροι χρόνοι θα μπορούσαν να μας φέρουν σε καλύτερη θέση.

Σιγά σιγά όμως φαίνεται η δουλειά. Είναι μεγάλη η στήριξη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στους αθλητές και είμαι βέβαιος ότι σταδιακά θα έχουμε όλο και περισσότερες διακρίσεις».

Στην αποστολή συμμετείχαν οι αθλητές/τριες:

Ελισάβετ-Μαρία Ναστοπούλου, Κωνσταντής Χουρδάκης, Ευφροσύνη-Μαρία Ζαφείρη,  Γιάννης Πετράκης, Άγγελος Χριστοδούλου, Γιάννης Σκαρής, Καλλιόπη Κανόνγκα, Αντωνία Ρακοπούλου, Βασίλης Κακουλάκης, Αντώνης Σερτζετάκης, Ειρήνη Ψαρουδάκη, Γεωργία Μακρή.

Την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές, Βασιλεία Μπακούση, Νίκος Γκέκας, Πέτρος Πετρόπουλος, Αγαπητός Μιναδάκης και η φυσιοθεραπεύτρια, Έφη Βούλγαρη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος