ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Σπύρος Καπράλος: «Οι Εθνικές ομάδες Υδατοσφαίρισης μπορούν να κατακτήσουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς»

  20.02.2024 15:23       1016

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος συμμετείχε στην πρεμιέρα της νέας σειράς εκπομπών της ΕΡΤ «Παρίσι 2024: Η αντίστροφη μέτρηση» στο EΡΤΝews και στους δημοσιογράφους Τάσο Κολλίντζα και Κατερίνα Αναστασοπούλου.

Ο κ.Καπράλος στάθηκε ιδιαίτερα στις επιτυχίες της κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη φορά είχαμε μεγάλες επιτυχίες από τους κολυμβητές μας, πάρα πολλές προκρίσεις, που μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι θα γεμίσει και αυτή η εκπομπή σας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες με πολλούς Έλληνες αθλητές. Ήδη έχουμε 57 Έλληνες αθλητές που έχουν πάρει την πρόκριση, οι 42 προέρχονται από τον υγρό στίβο και από τα αθλήματα του υγρού στίβου είναι οι δύο ομάδες του πόλο, που ευελπιστούμε ακόμα και να μας φέρουν μετάλλιο από το Παρίσι. Έχουμε κολυμβητές, έχουμε το ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, έχουμε έναν αθλητή μεγάλων αποστάσεων, είναι πολλοί, πάρα πολλοί αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τον υγρό στίβο».

Συνεχίζοντας ο κ.Καπράλος πρόσθεσε: «Όλα οφείλονται στη σωστή δουλειά που γίνεται σε όλους τους τομείς, τη σοβαρότητα και ότι αυτή τη φορά είδα ακόμα και τους κολυμβητές που αγωνίζονται σε ατομικά αθλήματα να είναι αγαπημένοι μεταξύ τους, να είναι σαν ομάδα, ο ένας να ενισχύει τις προσπάθειες του άλλου με αποτέλεσμα να έχουμε πρόκριση σε τρεις σκυταλοδρομίες, κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική κολύμβηση».

Αναφορικά με τις εθνικές μας ομάδας υδατοσφαίρισης ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, σημείωσε:

«Ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί  Αγώνες και νομίζω ότι τα παιδιά, και τα αγόρια του πόλο και τα κορίτσια της ομάδας πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να κερδίσουν το μετάλλιο. Και αυτό μας έχουν δείξει με την απόδοσή τους, άρα εγώ είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις, θετικές και μεγάλη χαρά από το πόλο».

Προχώρησε και σε μια προσωπική αναφορά: «Ήμουν πρωταθλητής Ελλάδος στα 14, έχασα δυστυχώς την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου ως κολυμβητής για δύο δέκατα του δευτερολέπτου, είπα ότι το όνειρό μου δε θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Ευτυχώς αργότερα αλλάζοντας άθλημα και παίζοντας πόλο, φαίνεται είχα καλούς συμπαίκτες τότε, μπορέσαμε και καταφέραμε και προκριθήκαμε και πήγαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συζητάγαμε μάλιστα με τον πρόεδρο της ΚΟΕ τον Κυριάκο Γιαννόπουλο που είμασταν συμπαίκτες ότι αν είχαμε καταφέρει μία νίκη τότε στους αγώνες του Λος Αντζελες θα είχαμε πάρει μετάλλιο, ήταν τόσο καλή η ομάδα μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος