ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Στ. Κάρμαντζης: “Προτεραιότητα οι άριστες σχέσεις με ΚΟΕ και οι διοργανώσεις της στο νησί μας”

  01.08.2019 03:20       1926

Υπήρξε αθλητής, για την ακρίβεια ποδοσφαιριστής, έχει παίξει μέχρι και τη Β’ Εθνική σε κάποια περίοδο, με ομάδα του νησιού της μαστίχας. Ήταν δρομέας στα γυμνασιακά του χρόνια και, όπως τονίζει, “ο αθλητισμός όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν ξεχνιέται, είναι αξεπέραστος”. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, όμως, είναι συνειδητοποιημένος και γνωρίζει καλά ότι στον τόπο του αγαπούν ιδιαίτερα τον υγρό στίβο, έχουν παράδοση στο πόλο και είναι συνδεμένοι με την πισίνα.

Άλλωστε στη θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης (διετέλεσε τα τελευταία πέντε χρόνια και απέρχεται αναλαμβάνοντας τον δημαρχιακό θώκο) είχε την ευκαιρία να συμβάλει στις πολλές διοργανώσεις που έκανε η Κολυμβητική Ομοσπονδία στο νησί και τονίζει πως αυτή η υπόθεση θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί επί δημαρχίας του.

Ο κ. Κάρμαντζης τονίζει: “Ειδικότερα στον υγρό στίβο, όπου έχουμε παράδοση, δεν μπορούμε παρά να φροντίσουμε ώστε αυτή να διατηρηθεί. Η σχέση μου με την ΚΟΕ και τους ανθρώπους της ήταν, είναι και θα είναι άριστες. Αυτό, άλλωστε φάνηκε τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια που ηγήθηκα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ως Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Να είστε σίγουροι πως η πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί η συνεργασία μας για άψογες κολυμβητικές διοργανώσεις στη Χίο. Από τις προτεραιότητές μας θα έλεγα.

Η τελευταία εκδήλωση που έγινε στη Χίο (σ.σ. αυτή της Τεχνικής κολύμβησης) έφερε πάνω από 1.000 ανθρώπους στο νησί μας. Διότι, θα πρέπει να το πω, πέρα από τα ιδανικά του αθλητισμού, δίνουμε και παίρνουμε από αυτήν την υπόθεση. Κερδίζουμε στον τομέα του αθλητικού τουρισμού, με αποτέλεσμα να γεμίζει το νησί μας κόσμο και να ωφελούνται μια σειρά επαγγελματιών από αυτό. Σ’ αυτά τα πέντε χρόνια, λοιπόν, είχαμε δυνατές συνδιοργανώσεις, σταθήκαμε αρωγοί και συμπαραστάτες στα αθλήματα της πισίνας. Θα συνεχίσουμε, καθώς και εμείς ως νέα δημοτική αρχή, αλλά και η Περιφέρεια έχουμε εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή μας, διότι μόνο οφέλη έχουμε από αυτό.

Δεν είμαι σε θέση να σας πω ακόμα συγκεκριμένα πράγματα, δηλαδή για κάποια διοργάνωση που θα γίνει εδώ μέσα στη νέα αγωνιστική περίοδο, επειδή θα πρέπει πρώτα να αναλάβουμε επίσημα τα καθήκοντά μας την 1η Σεπτεμβρίου. Είναι σίγουρο, όμως, ότι θα έχουμε στη Χίο μεγάλες διοργανώσεις σε αθλήματα της ΚΟΕ και το 2020".

Και συμπληρώνει αποκαλύπτοντας τον φιλόδοξο στόχο: "Η Χίος διαθέτει πλέον ένα μοντέρνο ανανεωμένο κολυμβητήριο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις που συνεχώς βελτιώνονται, με τα προγράμματα που έχουμε εκμεταλλευτεί. Ευελπιστούμε, λοιπόν, ότι σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να κάνουμε και μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση στο Ιωνικό κολυμβητήριο”.

Ο νέος δήμαρχος Χίου, όμως, δεσμεύτηκε να συμβάλει και στη λύση του προβλήματος του Ναυτικού Ομίλου Χίου, που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και πασχίζει να ορθοποδήσει. Ο ίδιος μας είπε:

«Το λαμπρό σωματείο μας, τον ΝΟ Χίου, που μας έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές οφείλουμε να τον στηρίξουμε. Αγωνίζονται άνθρωποι δίνοντας την αγάπη, το μεράκι και το φιλότιμό τους, χωρίς να επιδιώκουν κάτι προς όφελός τους. Και μιλάω για τους παράγοντες, αλλά και για τους αθλητές, τους προπονητές. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχίσει ο ΝΟ Χίου τη λαμπρή του πορεία. Θα πάρω πρωτοβουλία και θα επιδιώξω να μεταπείσω τον πρόεδρο Γιάννη Αναδιώτη να παραμείνει στο τιμόνι. Και μόλις συγκροτηθεί σε σώμα το νέο ΔΣ, τότε να γίνει μια συγκέντρωση όλων των φορέων και των αιρετών, αλλά και των ανθρώπων που ευεργετήθηκαν από τον ΝΟ Χίου και είναι πάρα πολλοί. Κέρδισαν αρκετοί και αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά χάρη στον ΝΟ Χίου. Όλοι αυτοί, λοιπόν, συν τους φορείς του τόπου να βοηθήσουμε, να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες -ο καθένας με τον τρόπο του- για να μπορέσουμε να λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα. Ως αυριανός δήμαρχος θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να βοηθήσω, αλλά να εξαντλήσω όλες τις γνωριμίες που έχω».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής