ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 18 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ/ ΑΛΜΑΤΙ

Στα πέναλτι χάθηκε το μετάλλιο για την Εθνική (13-12 από Ουγγαρία)

  12.09.2015 13:06       3147

ΦΩΤΟ: Εντυπωσιακή φάση από τον μικρό τελικό Ελλάδα - Ουγγαρία (από το site της FINA)

Πάλεψε κόντρα σε θεούς και δαίμονες αυτή η εκπληκτική Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αλμάτι στο Καζακστάν, έφτασε μια ανάσα από την άνοδο στο βάθρο, αλλά δεν γεύτηκε τελικά τη χαρά του μεταλλίου για ένα χαμένο πέναλτι. Τα παιδιά του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, όμως, απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως έχουν πάθος, ψυχή και μπόλικο ταλέντο, ανέδειξαν αυτήν την ομάδα στην ελίτ του παγκόσμιου στερεώματος και επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά πως η ελληνική υδατοσφαίριση έχει μέλλον.

Η Ελλάδα ηττήθηκε με συνολικό σκορ 13-12 από την Ουγγαρία (9-9 κανονικός αγώνας, 4-3 πέναλτι) στον σημερινό μικρό τελικό της διοργάνωσης και οι Μαγυάροι πήραν το χάλκινο. Αλλά αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι η υπερπροσπάθεια που έκαναν οι Έλληνες διεθνείς στο φινάλε το αγώνα και πέτυχαν μια εκπληκτική επαναφορά για να οδηγηθεί το ματς στα πέναλτι.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες και συγκεκριμένα χωρίς τον τιμωρημένο Παπούκα και τους τραυματίες Αθυμαρίτη και Σαρτζετάκη (ουσιαστικά, δηλαδή, με 7 παίκτες να είναι ενεργοί από τους 11, καθώς και ο δεύτερος τερματοφύλακας δεν χρησιμοποιήθηκε) και χωρίς τον προπονητή της Θοδωρή Χατζηθεοδώρου στον πάγκο, καθώς είχε τιμωρηθεί στον ημιτελικό με τη Σερβία. Και φυσικά ήταν φανερή και πάλι η εχθρική διαιτησία. Όμως οι διεθνείς μας μασούσαν σίδερα...

... Παρότι η Εθνική ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε, στη συνέχεια βρέθηκε πίσω και στο 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα έχανε με 9-6 και όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει. Κατάφερε όμως, με ένα γκολ του Φώσκολου και δύου του Κοπελιάδη (το τελευταίο, 3 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη) να κάνει την εκπληκτική ανατροπή και την ισοφάριση και να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί, στα πρώτα πέντε, ο Ούγγρος τερματοφύλακας (ήταν ο αναπληρωματικός που τον έβαλε ειδικά ο προπονητής του για τα πέναλτι και έβγαινε πολύ μπροστά από την εστία) έπιασε δύο εκτελέσεις, των Αργυρόπουλου και Νικολαϊδη, ενώ σκόραραν οι Καλογεράκος, Κοπελιάδης, Σαρτζετάκης. Δύο έχασαν και οι Ούγγροι. Στη συνέχεια, στο ένα ένα πέναλτι, οι Ούγγροι ευστόχησαν, ενώ το πέναλτι του Καλογεράκου αποκρούστηκε από τον Ούγγρο γκολκίπερ.

Η Ελλάδα είχε στον κανονικό αγώνα 5/8 με παίκτη παραπάνω και 1/1 πέναλτι και η Ουγγαρία 4/10 με παίκτη παραπάνω.

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 12-13

Οκτάλπετα: 3-1, 1-2, 1-3, 4-3, πέν. 3-4.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Κοπελιάδης 5, Σαρτζετάκης, Φώσκολος 2, Αργυρόπουλος 1, Νικολαϊδης, Καλογεράκος 1, Καπετανάκης, Αθυμαρίτης, Φοροτζίδης (ο Παπούκας ήταν στην εξέδρα).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κάρντος, Κόλοζι, Πολ 1, Σεντμάγιερ 2, Νάγκι 1, Καλάνοβιτς, Ζαλάνκι 2, Κόβατς, Μένχερτζ 3, Μπ. Βόγκελ, Σ. Βόγκελ.

Διαιτητές: Φρανούλοβιτς (Κροατία), Τοϊγκάρλι (Τουρκία).

Η ΣΕΡΒΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

Η Σερβία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Αλάτι καθώς νίκησε στον μεγάλο τελικό την Ιταλία με 13-12.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής