ΤΕΧΝΙΚΗ / ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στα Χανιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων το 2014!

  03.08.2013 13:29       929

ΦΩΤΟ: Ο Ηλίας Ξιάρχος, Ταμίας του ΔΣ της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της CMAS

Με εξωαγωνιστική επιτυχία άρχισε η ελληνική αποστολή στο Καζάν, όπου την Δευτέρα έχουμε πρεμιέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης ανδρών / γυναικών.

Η Ελλάδα και τα Χανιά, αποφασίστηκε να φιλοξενήσουν το 2014 το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, από τις 25 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου!

Την ελληνική υποψηφιότητα στο συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) υποστήριξε ο Ταμίας του ΔΣ της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της CMAS, Ηλίας Ξιάρχος.

Ο ελληνικός φάκελος της υποψηφιότητας των Χανίων, υπερκέρασε με χαρακτηριστική άνεση την αντίστοιχη υποψηφιότητα του Κεσκεμέτ (Ουγγαρία) στην τελική κούρσα της επιλογής, όπου και η απόφαση ήταν ομόφωνη υπέρ της Ελλάδας.

Αρχικά οι υποψηφιότητες ήταν τρεις. Εκτός της Ελλάδας και της Ουγγαρίας, υπήρχε και η Αίγυπτος η οποία στο ξεκίνημα των διαδικασιών, αποσύρθηκε υπέρ της ελληνικής υποψηφιότητας των Χανίων.

«Είναι μια σημαντική στιγμή σίγουρα για την ελληνική Τεχνική κολύμβηση, το αθλητικό δυναμικό της και την Ομοσπονδία μας την ΚΟΕ, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το άθλημα το 2010, όταν και ενσωματώθηκε στη δύναμη μας.

Αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μας σε αγωνιστικό επίπεδο, με τις επιτυχίες που έχουμε στο άθλημα, της πόλης των Χανίων και των δυνατοτήτων που έχει να φιλοξενήσει άλλη μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση μας και φυσικά της ίδιας της Ομοσπονδίας μας, της ΚΟΕ, της οποίας η φωνή της είναι ισχυρή στα διεθνή φόρα των αθλημάτων της.

Εύχομαι και ελπίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα του χρόνου στην διοργάνωση των Χανίων, θα μας δικαιώσει όλους για την επιλογή αυτή», τόνισε από το Καζάν ο Ηλίας Ξιάρχος που είναι και αρχηγός της ελληνικής αποστολής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ