ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ/ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στέφανος Δημητριάδης

  20.08.2014 22:03       1224

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Αποστολή ΠΣΑΤ: Δημήτρης Ντζάνης

Η πρόκριση του Στέφανου Δημητριάδη στον τελικό των 200μ πεταλούδα ικανοποίησε τoν 25χρονο κολυμβητή, με τον ίδιο όμως να μην επαναπαύεται και να θέτει το στόχο του ενόψει της αυριανής κούρσας, ο οποίος είναι μια επίδοση κάτω από το Πανελλήνιο ρεκόρ: «Ενώ αισθανόμουν καλά, μέσα στην κούρσα και πάλι ένιωσα μουδιασμένος, δεν οφείλεται σε άγχος, έπρεπε να περάσω πιο γρήγορα γιατί το 1:57 δεν είναι χρόνος για τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Στον τελικό χρειάζεται μια καλύτερη τακτική, στόχος είναι ένας χρόνος γύρω στο 1:56.30, δηλαδή κάτω από το Πανελλήνιο ρεκόρ».

«Το επίπεδο σε αυτό το Eυρωπαϊκό είναι πολύ υψηλό, αλλά δεν αλλάζει κάτι, ο στόχος παραμένει, θα δοκιμάσω αύριο να αλλάξω πράγματα, έχω ακόμα μια ευκαιρία να βγάλω αυτό που πιστεύω ότι μπορώ. Ο πρώτος στόχος, η πρόκριση στον τελικό επετεύχθη, τώρα απομένει μια ακόμα κούρσα. Αυτή την πρόκριση την αφιερώνω αρχικά στους γονείς μου, που με έχουν βοηθήσει όσο κανείς άλλος και τους προπονητές μου Τάσο Καράμπελα και Ηλία Φιλόπουλο, με τους οποίους φέτος άρχισα μια νέα συνεργασία, και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι πηγαίνει πολύ καλά», επισήμανε ο πρωταθλητής μας.

«Όλα τα παιδιά που στελεχώνουν την εθνική ομάδα έχουν ταλέντο, όρεξη, βέβαια υπάρχουν οι δυσκολίες, κάνουν αυτό που αγαπούν και πιστεύω ότι μπορούν να συμβάλλουν στην άνοδο της ελληνικής κολύμβησης», κατέληξε  ο Δημητριάδης.

Μαρκόζης: «Να ζήσω ξανά αυτή την εμπειρία»

Με τη σειρά του ο Κωνσταντίνος Μαρκόζης δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Με την προπόνηση που κάναμε αυτή τη χρονιά, ο χρόνος είναι κάτι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικός. Σήμερα έκανα δύο κούρσες στον ίδιο περίπου χρόνο, ζω για πρώτη φορά ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών και το άγχος υπάρχει. Ήταν μια τρομερή εμπειρία, όλοι να σε παρακολουθούν, θέλω να τη ζήσω ξανά. Αφιερώνω αυτή την παρουσία μου στους γονείς μου και στον τεχνικό μου Παναγιώτη Καλογερόπουλο, που δεν σταματά καθημερινά να κάνει ότι  είναι δυνατόν για να με βοηθήσει».