ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ/ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στέφανος Δημητριάδης

  21.08.2014 21:47       779

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Αποστολή ΠΣΑΤ: Δημήτρης Ντζάνης

Συγκρατημένα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Στέφανος Δημητριάδης μετά το τέλος του τελικού των 200μ πεταλούδα που τον έφερε στην 7η θέση της Ευρώπης στο Βερολίνο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που ήδη από τον ημιτελικό εξασφάλισε και το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν το 2015, στις δηλώσεις του τόνισε: «Η κούρσα για εμένα δεν πήγε κάτω από το 1:57, το ήθελα πολύ, μπορούσα να το καταφέρω, είχα δουλέψει γι αυτό, αλλά είναι ιδιαίτερα επίπονο να κάνει τρεις δυνατές κούρσες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Μένω στο γεγονός ότι κατέκτησα την 7η θέση, που ήταν μέσα στο στόχο, ήδη από τον ημιτελικό με το 1:57.03 εξασφάλισα την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν που είναι 1:57.37.

Κατέκτησα μια ιδιαίτερα υψηλή θέση σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, με σκληρό συναγωνισμό. Περίμενα μια καλύτερη εμφάνιση, αλλά δεν μπορείς να τα θέλεις όλα. Περίμενα η κούρσα να πάει τόσο γρήγορα, προσπάθησα να ακολουθήσω, το πάλεψα όσο μπορούσα.

Τα μηνύματα μόνο ελπιδοφόρα είναι από την παρουσία μου στα 200μ πεταλούδα, απλά δεν βγήκε η κορύφωση στην επίδοση». 

Κατραντζής: «Τα έδωσα όλα»

Ο Χρήστος Κατραντζής κάνοντας μια εξαιρετική κούρσα στα 100μ ελεύθερο και με επίδοση   49.07 ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ, πλησίασε το πανελλήνιο ρεκόρ του Γιάννη Καλάργαρη (49.04 από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης τι 2009), ενώ παράλληλα έπιασε το όριο πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το ερχόμενο καλοκαίρι. 

 «Τα έδωσα όλα, τουλάχιστον ευχαριστήθηκα την κούρσα, ισοφάρισα το ρεκόρ μου, έπιασα το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν.  Η κούρσα αφήνει μια πίκρα, γιατί ακόμα μια φορά δεν μπόρεσα να καταρρίψω το πανελλήνιο ρεκόρ, το έχασα πάλι για τρία εκατοστά, αλλά όπως είπα ευχαριστήθηκα την κούρσα».

Γκολομέεβ: «Με ικανοποιεί το ατομικό ρεκόρ»

Από την πλευρά του ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, που το πρωί  σημείωσε ατομικό ρεκόρ είπε: «Κολύμπησα γρήγορα στην αρχή και μετά δεν είχα δυνάμεις, δεν ξέρω αν ήταν λάθος. Πρέπει να κουράστηκα το πρωί κι ένιωθα πιο βαρύς τώρα. Παρότι συνήθως στον απογευματινό ημιτελικό πας πιο γρήγορα από τον πρωινό προκριματικό, δεν μου βγήκε η κούρσα. Ούτως ή άλλως  το μεγάλο βάρος πέφτει στα 50μ ελεύθερο. Όμως έφτασα σε ημιτελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, πέτυχα ατομικό ρεκόρ, αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Τώρα έχω μπροστά μου μια ημέρα για να ξεκουραστώ και το Σάββατο να αγωνιστώ στα 50μ ελεύθερο».