ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

«Στέλνουν μήνυμα τα μετάλλια και οι επιτυχίες μας»

  27.07.2015 16:07       1879

Στο γραφείο του στην ΚΟΕ, παρακολούθησε και πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη στο Καζάν, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Αμέσως μετά, εμφανώς ικανοποιημένος, δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην αρχή του 16ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος και οι αθλητές μας ήδη έχουν καταφέρει να κατακτήσουν δύο μετάλλια. Σήμερα με τον ανυπέρβλητο Σπύρο Γιαννιώτη στα 10χλμ του OPEN WATER και το Σάββατο με την Κέλυ Αραούζου που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5 χλμ.  Σ’ αυτά αν προσθέσουμε, την μεγάλη νίκη της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών, στην σημερινή πρεμιέρα, επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας, αλλά και την άκρως ενθαρρυντική εμφάνιση των κοριτσιών μας στη συγχρονισμένη κολύμβηση, αντιλαμβάνεται κανείς το εύρος και τη σημασία αυτών των επιτυχιών.    

Η Ελλάδα του 2015, της κρίσης και όλων αυτών που συμβαίνουν γύρω μας και επιτείνουν την αβεβαιότητα, αντιστέκεται.

Ο ελληνικός αθλητισμός, τα αθλήματα μας ειδικότερα, μένουν όρθια, κρατούν τη σημαία μας ψηλά και στέλνουν μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, μέσα από τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρος.

Ας το καταλάβουν όλοι όσοι πρέπει. Ο Αθλητισμός είναι το τελευταίο οχυρό μας και δεν μπορεί να συνθηκολογήσει έτσι εύκολα. Τα παιδιά μας, ως μαχητές, δίνουν και την τελευταία τους ικμάδα και το αποδεικνύουν στην πράξη, παρά τις αντιξοότητες».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ