ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (U23)

Στέργιος - Μάριος Μπίλας: «Η καλύτερη διοργάνωση της καριέρας μου»

  14.08.2023 15:54       1554

Ο Στέργιος - Μάριος Μπίλας αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του 1ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών που έγινε στο Δουβλίνο.

Κατέκτησε δυο χρυσά μετάλλια στα 50μ ελεύθερο με χρόνο 21.83 (παράλληλα πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2024) και στα 50μ πεταλούδα με πανελλήνιο ρεκόρ 23.16.

«Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βρισκόμουν σε εξαιρετική κατάσταση», τόνισε πανευτυχής ο πρωταθλητής μας μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, και συνέχισε: «Ο πρώτος μου στόχος πηγαίνοντας στο Δουβλίνο ήταν να ‘’πιάσω’’ το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τις μέρες που μεσολάβησαν μεταξύ των δυο διοργανώσεων, δούλεψα στη τεχνική μου. Είδα ότι είμαι σε θέση να σημειώσω χρόνο κάτω από τα 22 δευτερόλεπτα στα 50μ ελεύθερο. Στα προκριματικά πήγα με ‘’χαμηλά το κεφάλι’’ και σημείωσα 21.98. Στον τελικό, ένοιωσα ότι είχα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σημειώσω χρόνο καλύτερο από το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και έτσι αποδείχθηκε. Το χρυσό με το οποίο το συνδύασα, ήταν σαν…μπόνους».

Ο πρωταθλητής μας, μιλάει για το χρυσό μετάλλιο και στα 50μ πεταλούδα που συνδυάστηκε με την κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ. Ο Μπίλας νίκησε με 23.16 και άφησε πλέον στην ιστορία το 23.19 του Κριστιάν Γκολομέεβ από το 2018: «Στη πεταλούδα μπήκα με τρομερή ψυχολογία, πλέον. Από της στιγμή που προκρίθηκα είχα αυτό το διπλό στόχο πλέον. Όλα λοιπόν πήγαν τέλεια, όλα πήγαν κατ’ ευχή. Το πανελλήνιο ρεκόρ αποτελούσε στόχο μου από πέρυσι. Θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη διοργάνωση της καριέρας μου, με δυο χρυσά μετάλλια, όριο για τους Ολυμπιακούς και το Παγκόσμιο και πανελλήνιο ρεκόρ».

Συμπερασματικά: «Γενικά ήταν μια διοργάνωση νέα, με κάποιες καινοτομίες: το βάθρο ήταν μια ευθεία, υπήρχαν και συμμετοχές από μη ευρωπαίους αθλητές, δεν ανέκρουαν τους εθνικούς ύμνους, αλλά όλα κύλησαν πολύ καλά. Το χαρήκαμε. Πλέον θα ξεκουραστώ λίγες μέρες και μετά έχω 11 μήνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Είναι το όνειρό μου να συμμετάσχω. Θα δουλέψω σκληρά όλο το διάστημα. Θα είναι μια μακρά περίοδος, όπου θα αγωνιστώ και στο Παγκόσμιο στη Ντόχα. Θα τα δώσω όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΥΡΙΟ (15/8) ΣΤΙΣ 06:10 ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ Α3 631 ΑΠΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος