ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στέργιος- Μάριος Μπίλας: Θαυμάζει τον Κρίστιαν Γκολομέεβ, προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης

  21.03.2022 15:21       1725

Με επίδοση 23.79 στα 50μ. πεταλούδας, στους πρόσφατους Χειμερινούς Αγώνες OPEN που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, ο Στέργιος- Μάριος Μπίλας, «έπιασε» το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ο 20χρονος (γεν.21/11/2001) κολυμβητής του Εθνικού Πειραιά, έχει κατακτήσει μετάλλια σε Βαλκανικούς, Πολυεθνείς διοργανώσεις, Μεσογειακούς, Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και Κ18. Μεγαλύτερη διάκρισή του η όγδοη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (50μ. ύπτιο).  Τις τελευταίες εβδομάδες, βρέθηκε στο camp προετοιμασίας της εθνικής ομάδας στην Αλεξανδρούπολη και όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είναι πολύ καλές οι συνθήκες και αυτό βοηθάει όλα τα παιδιά να κάνουμε καλή δουλειά».

Προσθέτει: «Αυτή την χρόνια κολυμπάω με το κλιμάκιο της εθνικής στο ΟΑΚΑ. Οι συνθήκες είναι οι καλύτερες καθώς προπονούμαι στην καλύτερη πισίνα της Ελλάδας με προπονητές που πραγματικά γνωρίζουν το άθλημα και το ιατρικό επιτελείο που είναι εκεί για ό,τι χρειάζομαι . Επίσης βρίσκομαι μαζί με αθλητές υψηλού επιπέδου και βοηθάει στην καλύτερη πιο αποτελεσματική προπόνηση».

Δεν κρύβει ότι «Το όριο στα 50 πεταλούδα περίμενα ότι θα το πιάσω τώρα στο ΟΠΕΝ. Η προπόνηση μου ήταν άψογη όλη την σεζόν και ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση όλο το τριήμερο των αγώνων στο ΟΑΚΑ. Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ ανακουφισμένος που το κατάφερα νωρίς στην σεζόν. Τώρα έχω πέντε μήνες μέχρι να ταξιδεύσω για Ρώμη, και μπορώ χωρίς άγχος και πίεση χρόνου να δουλέψω όλες τις ατέλειες μου ώστε να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Προπονείται με τον Ακη Οικονόμου και τον Νίκο Φλεριανό: «Με τον Άκη συνεργάζομαι από το 2019, τότε που πήρα μεταγραφή στον Εθνικό Πειραιά . Και οι δυο τους έχουν πρωταρχικό ρόλο στην εξέλιξη μου. Επίσης σημαντικό είναι το γυμναστήριο που γυμνάζομαι, που το έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Προβολισιάνος. Οι προπονητές μου και εγώ έχουμε καταλήξει στο πλάνο για το  υπόλοιπο της χρονιάς. Σκληρή και σωστή προπόνηση και δουλειά στις λεπτομέρειες. Θα συμμετέχω σε αγώνες ώστε να μπω σε πιο αγωνιστικό ρυθμό ώστε να είμαι έτοιμος τον Αύγουστο . Από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει είναι καλοδεχούμενο».

Μια τυπική μέρα του ξεκινάει με πρωινή προπόνηση και μετά πηγαίνει στο πανεπιστήμιο τις ημέρες όπου έχει μάθημα. Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, και βρίσκεται στο 3ο έτος στο τμήμα χρηματοοικονομικών και τραπεζικής διοικητικής. Το μεσημέρι ακολουθεί η προπόνηση και το γυμναστήριο όπου είναι και τα δυο εξίσου σημαντικά. Μετά επιστρέφει σπίτι του, ακολουθεί την αποθεραπεία του και ξεκουράζεται για το υπόλοιπο της ημέρας.

Όσον αφορά τους αθλητές τους οποίους θαυμάζει: «Η Ελλάδα έχει παρά πολλούς αθλητές από τους οποίους μπορείς να αντλήσεις έμπνευση. Εγώ σαν σπρίντερ δεν θα μπορούσα να πω άλλον εκτός από τον Κρίστιαν Γκολομέεβ. Έχω την τύχη και τον γνωρίζω προσωπικά ενώ προπονούμαστε μαζί».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος