ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / 19o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στη Βουδαπέστη οι Εθνικές ομάδες Κολύμβησης και Καλλιτεχνικής

  14.06.2022 11:03       2734

Το πρώτο σκέλος των αθλητών / τριών μας, που θα μετάσχουν στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών της Βουδαπέστης (18/6 – 3/7), αναχωρεί αύριο (15/6) στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Είναι η Εθνική μας ομάδα Καλλιτεχνικής κολύμβησης με τις 12 αθλήτριες που την συγκροτούν και τους συνοδούς τους, καθώς επίσης και οι 8 από τους 15 συνολικά κολυμβητές της Εθνικής μας ομάδας.

Με την Εθνική ομάδα της Καλλιτεχνικής, αναχωρούν οι αθλήτριες: Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάννα Μισίκεβιτς, Λύδια – Φωτεινή Παπαναστασίου, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Ελένη Φραγκάκη.

Μαζί τους, οι προπονήτριες Βαρβάρα Λιθαδιώτη και Χριστίνα Θαλασσινίδου, με αρχηγό αποστολής την έφορο του αθλήματος και Ειδικό Γραμματέα του Δ.Σ της ΚΟΕ, Δέσποινα Καράμπελα. Στη Βουδαπέστη μεταβαίνει, με την αποστολή και η διεθνής Κριτής Μαρία Μαρούγκα.

Η Καλλιτεχνική θα φιλοξενηθεί, από 17 έως 25 Ιουνίου, στην πισίνα «Szechy» της Βουδαπέστης (νησί Μαργαρίτας).

Με την αντίστοιχη της Κολύμβησης, οι: Απόστολος Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου, Κώστας Μερετσόλιας, Απόστολος Παπαστάμος, Στέργιος Μπίλας, Οδυσσέας Μελαδίνης και Δημήτρης Μάρκος.

Μαζί τους, οι προπονητές Παναγιώτης Βελέντζας και Τάσος Καράμπελας, ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Δεμέτης και η αρχηγός αποστολής Κέλλυ Αραούζου, εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ της ΚΟΕ.

Την Πέμπτη (16/6), αναχωρούν η Μαρίλεια Δρασίδου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, με τον Τεχνικό Διευθυντή Κολύμβησης της ΚΟΕ, Βαγγέλη Κοζομπόλη, στις 17/6 ο Αρκάδιος Ασπουγαλής, στις 18/6 η Γεωργία Δαμασιώτη, στις 19/6 ο Σάββας Θώμογλου, στις 20/6 οι Κρίστιαν Γκολομέεβ και Κώστας Στάμου, ενώ στις 21/6 ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Άκης Οικονόμου.

Η Κολύμβηση θα φιλοξενηθεί, από 18 έως 25 Ιουνίου, στο «Duna Arena» της Βουδαπέστης.

Οι επόμενες αποστολές στην Βουδαπέστη: 18 Ιουνίου Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών, 19/6 Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών, 23/6 Καταδύσεις, 23 και 26/6 Open Water.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ