ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / FINA DIVING WORLD CUP

Στην 32η θέση ο Μόλβαλης, στην 35η ο Τσιρίκος, στα 10 μ. Σταθερά, δεν μπόρεσαν ολυμπιακή πρόκριση

  03.05.2021 10:23       769

Οι δύο Έλληνες καταδύτες που αγωνίστηκαν στον προκριματικό του ατομικού από 10 μ. Σταθερά στο Fina Diving World Cup στο Τόκιο, ο Νίκος Μόλβαλης και ο Θάνος Τσιρίκος, δεν μπόρεσαν τελικά να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Ο Νίκος Μόλβαλης συγκέντρωσε 341.85 βαθμούς και πήρε την 32η θέση στο σύνολο, ανάμεσα στους 46 αθλητές που πήραν μέρος στον προκριματικό, καθώς του στοίχισε η τελευταία βουτιά. Ο Μόλβαλης ήταν 24ος στη σειρά πρόκρισης για το Τόκιο. Ο Θάνος Τσιρίκος, εξάλλου, με 332,35 β. πήρε την 35η θέση και ήταν 27ος στη σειρά για την ολυμπιακή πρόκριση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μόλβαλης, μετά την πέμπτη και προτελευταία κατάδυσή του, βρισκόταν στην 21η θέση της γενικής κατάταξης και έπιανε πρόκριση με μια καλή ακόμα (ενώ διεκδικούσε και πρόκριση στους 18 του ημιτελικού), όμως είχε μια ατυχή προσπάθεια στην τελευταία βουτιά, που του χάλασε τη συνολική βαθμολογία, τον έριξε χαμηλά στην κατάταξη και του στοίχισε ολυμπιακό εισιτήριο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος μας δήλωσε: «Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα στο άθλημάς μας. Κρίνεται στη λεπτομέρεια, αυτή είναι και η ομορφιά του. Μπορούσαμε, δεν έγινε την τελευταία στιγμή. Φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό. Τι να κάνουμε, προχωράμε. Η επόμενη προσπάθειά μας είναι στα 3 μ.. Σας ξανατονίζω, πάντως, ότι η προσπάθεια γίνεται κάτω από δύσκολες συνθηκες».

Η τελευταία προσπάθεια των ελληνικών καταδύσεων για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη (5/5), τα ξημερώματα, στις 4:00, ώρα Ελλάδας, στον προκριματικό των 3 μ. τραμπολίνο, στον οποίο θα αγωνιστούν ο Θάνος Τσιρίκος και ο Θεόφιλος Αυθίνος.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του προκριματικού των 10 μ. Σταθερά πατώντας Εδώ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής