ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Στην 7η θέση των συγχρονισμένων από 10 μ. οι Μόλβαλης / Τσιρίκος

  15.05.2021 19:54       2793

Οι Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος κατέκτησαν την 7η θέση στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από 10 μ. Σταθερά, το Σάββατο (15/5) το απόγευμα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Βαθμολογήθηκαν με 357.39 β, με εξαιρετική εμφάνιση και με πολύ περισσότερους βαθμούς από το Προολυμπιακό στο Τόκιο (350,28 εκεί, ενώ το ρεκόρ τους είναι 351.60 στο Ροστόκ το Φεβρουάριο του 2020). Οι δύο νεαροί καταδύτες μας έδειξαν ότι έχουν μέλλον σε αυτό το αγώνισμα.

«Σίγουρα το άθλημά μας κρίνεται στη λεπτομέρεια και αυτη είναι η ομορφιά του. Βήμα βήμα πάμε προς το καλύτερο. Κάθε φορά που αγωνιζόμαστε, βελτιωνόμαστε. Με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα, αλλά και γεμάτοι στην ψυχή και υπερηφάνεια για το εθνόσημο. Αν μη τι άλλο, στο μυαλό μα είναι ότι αυτό το άθλημα έχει σηκώσει τη σημαία στην παγκόσμια κορυφή με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του 2004». Αυτό δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανοί Ντέιλι και Λι, το ασημένιο οι Ρώσοι Μποντάρ και Μινιμπάεφ και το χάλκινο οι Γερμανοί Μπάρτελ και Χόστινγκ. Αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Οι καταδύτες μας ολοκληρώνουν τις προσπάθειές τους αύριο Κυριακή (16/5) με τη συμμετοχή στο ατομικό αγώνισμα των καταδύσεων από 10 μ. Σταθερά. Ο προκριματικός ξεκινάει στις 13:00. Δείτε το start list Εδώ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής