ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Στην Αλεξανδρούπολη και το Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης, εκτός της Πολυεθνούς στην Κολύμβηση

  11.11.2013 13:15       2161

Σημείο αναφοράς σημαντικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ΚΟΕ, εντός του 2014, θα αποτελέσει η Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των επαφών που είχε το Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Έτσι, εκτός από την Πολυεθνή Κολυμβητική Συνάντηση εφήβων / νεανίδων που ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθεί στην ακριτική μας πόλη, 12 και 13 Απριλίου, η Αλεξανδρούπολη ετοιμάζεται πλέον να υποδεχθεί και το Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης κολύμβησης (10-13 Ιουλίου).

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη της Ομοσπονδίας Νίκο Σπηλιωτόπουλο, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιαννακίδη, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Κοψίδη και άλλους τοπικούς παράγοντες, με τους οποίους και συζήτησαν οργανωτικά θέματα των δύο αυτών σημαντικών αγωνιστικών εκδηλώσεων.

«Όλοι τους αποδέχθηκαν πανηγυρικά την πρόταση μας, για το Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης κολύμβησης, το ερχόμενο καλοκαίρι, που έρχεται να προστεθεί στην εξίσου σημαντική διοργάνωση της Κολύμβησης τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η Αλεξανδρούπολη διαθέτει ένα αρίστων και ολυμπιακών προδιαγραφών κλειστό Κολυμβητήριο με πολλούς λειτουργικούς χώρους και σε συνδυασμό με την καταπληκτική ξενοδοχειακή υποστήριξη, την καθιστούν ιδανικό τόπο διοργάνωσης σημαντικών μας αγωνιστικών δράσεων.

Οι δύο διοργανώσεις μας που αποφασίστηκε να φιλοξενηθούν στην Αλεξανδρούπολη, αποτελούν τιμή για την ακριτική πόλη και απ’ όλους εισπράξαμε την διάθεση και τη θέληση να βοηθήσουν ηθικά και υλικά προς την κατεύθυνση της όσο το δυνατόν αρτιότερης προετοιμασίας και διεξαγωγής τους.

Η Τελετή έναρξης του Μεσογειακού Κυπέλλου Συγχρονισμένης κολύμβησης θα πραγματοποιηθεί  μπροστά από τον ιστορικό Φάρο της Αλεξανδρούπολης και γενικά αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι όλοι θα βοηθήσουν με τον τρόπο τους για την άψογη φιλοξενία και οργάνωση των διοργανώσεων μας», τονίζει ο Πρόεδρος της ΚΟΕ σχετικά με την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη.

 Στις Σέρρες

Την Κυριακή (10/11) ο Πρόεδρος της ΚΟΕ επισκέφθηκε τις Σέρρες και παρακολούθησε την διοργάνωση των διασυλλογικών αγώνων κολύμβησης προαγωνιστικών ηλικιών (9-12) «Οικονόμεια» του Πανσερραϊκού.

Μετείχαν περίπου 400 κολυμβητές / τριες από 18 Σωματεία και από τη Βουλγαρία, σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, επεσήμανε την ανάγκη όλοι οι φορείς της πόλης να δραστηριοποιηθούν ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του ημιτελούς, εδώ και χρόνια, νέου κολυμβητηρίου των Σερρών. «Είναι αμαρτία μια πόλη σαν τις Σέρρες με τέτοια παράδοση στα αθλήματα μας, να μην διαθέτει το Κολυμβητήριο που της αξίζει. Όλοι πρέπει να δραστηριοποιηθούν στην κατεύθυνση αυτή», υπογραμμίζει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ