ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Στην αναζήτηση της κατάλληλης χημείας

  26.01.2020 12:09       761

Με την έκτη θέση στις αποσκευές της, θα επιστρέψει τη Δευτέρα στην Αθήνα η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, από το 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.Κάνοντας τον απολογισμό των εμφανίσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη Μέκκα της υδατοσφαίρισης, ο Γιώργος Μορφέσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ότι η Εθνική μας, παρά τα βήματα προόδου που έκανε σε σχέση με το Παγκόσμιο της Γκουανγκζού, δεν μπόρεσε να κερδίσει κανέναν από τους αντιπάλους που θα συναντήσει σε λίγες εβδομάδες στο προλυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης.

Αρχικά, ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στον τελευταίο αγώνα με την Ιταλία για την 5η και 6η θέση: 
"Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση, τα πέντε γκολ είναι λίγα. Δεν βρήκαμε λύσεις στην άμυνα ζώνης της ιταλικής ομάδας κι εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, παρά την καλή μας άμυνα. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και κάναμε άσχημα σουτ".
Μιλώντας για την παρουσία της Ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση, 
ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: " Δεν έχω βγάλει ακόμα ασφαλή συμπεράσματα, πρέπει να δω με προσοχή τα βίντεο των αγώνων μας και να καταλήξω σε μία τεκμηριωμένη άποψη. Η αίσθηση που έχω είναι ότι σε αυτό το τουρνουά, παρουσιαστήκαμε αρκετά καλύτεροι, συγκριτικά με το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα και παίξαμε ωραίο πόλο σε κάποιες στιγμές, όμως δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήρθαν. Προφανώς και πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά. Το έργο μας εκεί θα είναι δύσκολο, μετά τη μείωση των θέσεων για το Τόκιο. Εχω όμως πίστη στις δυνατότητές της ομάδας και στις κοπέλες, θεωρώ ότι είναι καλές παίκτριες όμως θα πρέπει να βρούμε τη χημεία που χρειάζεται μέσα στο μικρό διάστημα της προετοιμασίας, ώστε να αναστρέψουμε την κατάσταση.Κακά τα ψέματα, ο χρόνος που δουλέψαμε μαζί ήταν πολύ περιορισμένος και μας πήγε ακόμα πιο πίσω το κομμάτι των τραυματισμών. Δεν είναι δικαιολογία αλλά η αλήθεια.Το γεγονός ότι για πρώτη φορά η 13άδα που είχαμε, έπαιξε όλη μαζί στον πρώτο αγώνα του Ευρωπαϊκού, τα λέει όλα. Από κει και πέρα όμως πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι συναισθηματικά αλλά και ψυχικά ανθεκτικοί. Και αυτό γιατί το προολυμπιακό, είναι ένα τουρνουά μεγάλης ψυχολογικής πίεσης, έχει δύσκολους αγώνες κάθε μέρα και το λάθος δεν συγχωρείται. Θα πρέπει λοιπόν να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας, για τέτοιου είδους παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη και πιο ποιοτική προετοιμασία που γίνεται, σε αυτό το περίπου εικοσαήμερο που θα έχουμε".
Τέλος για την αίσθηση που του άφησε το 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και για το αν η Ισπανία αναδείχθηκε δίκαια πρωταθλήτρια Ευρώπης, ο κ.Μορφέσης δήλωσε: " Είδαμε ότι οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές. Η Ισπανία έδειξε μία σταθερότητα, εκτός από ένα παιχνίδι στο οποίο ηττήθηκε εύκολα από την Ολλανδία. Έχει τις μονάδες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να γυρίσουν ακόμα κι ένα χαμένο ματς. Έχει μία αδυναμία στη θέση του τερματοφύλακα αλλά την υπερκαλύπτει με την ποιότητα των υπολοίπων παικτριών και την ωριμότητα που βγάζουν στις κρίσιμες στιγμές".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ: Μαρίνος Βασιλάκης