ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ / 19o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στην Αθήνα η αποστολή της Κολύμβησης - Επόμενος στόχος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα - Δηλώσεις των πρωταγωνιστών (pics)

  26.06.2022 13:01       1341

«Πάτησε» Ελλάδα νωρίτερα σήμερα (Κυριακή 26/6) το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής που έλαβε μέρος στην Κολύμβηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. 

Στο «Ελ.Βενιζέλος» υποδέχθηκαν την αποστολή η Ταμίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Ελευθερία Σαραντίδου και το μέλος του Δ.Σ. Τζώνη Καλημέρης, αλλά και συγγενείς και φίλοι των κολυμβητών και κολυμβητριών.

Ο Απόστολος Χρήστου, που κατέλαβε την 5η θέση και στα 50 και στα 100μ. ύπτιο, τόνισε ότι: «Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση, με δυο ατομικά ρεκόρ και συμμετοχή σε δυο τελικούς. Έκανα το βήμα παραπάνω με τη κατάληψη της 5ης θέσης και στους δυο τελικούς που προκρίθηκα και έλαβα μέρος. Έφτασα μια ανάσα από το μετάλλιο που ήταν ένας στόχος παραπάνω από αυτόν που είχα θέσει. Το πρόσημο είναι θετικό και πιστεύω στο μέλλον να τα πάω ακόμα καλύτερα αφού απέκτησα την εμπειρία των τελικών και μπορώ να ανταπεξέλθω καλύτερα στη κρίσιμη κούρσα. Ο δεύτερος βασικός στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχω ένα μήνα και θα προετοιμασθώ ακόμα καλύτερα , και πιστεύω να βρεθώ και εκεί στην καλύτερη κατάσταση».

Ο προπονητής του Παναγιώτης Βελέντζας, δήλωσε: «Ο στόχος σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν να καταφέρει ο Απόστολος να μπει σε δυο τελικούς και να βελτιώσει τα ατομικά του ρεκόρ. Το πέτυχε και με το παραπάνω, κατέκτησε δυο πέμπτες θέσεις, έκανε μια φοβερή επίδοση στα 100μ. ύπτιο που ήταν ρεκόρ αγώνων, έστω και για μια ημέρα, ήταν ο μοναδικός Έλληνας που το πέτυχε, και είναι η 9η επίδοση στον κόσμο όλων των εποχών. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση που πετύχαμε, φυσικά θέλουμε το κάτι παραπάνω και το μετάλλιο, έχουμε μπροστά μας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να μπορέσουμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω».

Η Άννα Ντουντουνάκη, 9η στα 100μ. πεταλούδας επεσήμανε πως: «Βρέθηκα στο ίδιο επίπεδο από χρόνους όπως στο Ακρόπολις πριν ένα μήνα. Δεν μου βγήκε αυτό που περίμενα και είχα στο μυαλό μου για αυτούς τους αγώνες. Επειδή είχα κάνει σωστή προετοιμασία, δεν είμαι σίγουρη γιατί ακριβώς δεν βγήκε όπως ήθελα, πιστεύω να μου βγει στους επόμενους αγώνες. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελούσε στόχο μου, επόμενος είναι το Πανευρωπαϊκό. Θέλω να πιστεύω πως θα βγει εκεί όλη η δουλειά που έχω κάνει. Ήθελα ένα τελικό αλλά δεν τα κατάφερα».

Η αρχηγός της αποστολής, Κέλλυ Αραούζου,εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ της ΚΟΕ: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τη προσπάθεια όλων των παιδιών.  Περίμενα να δω ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, αυτά που έλαβαν μέρος για πρώτη φορά, πώς θα ανταποκριθούν και είμαι τρισευτυχισμένη με το αποτέλεσμα. Είναι καλό να παίρνουν τέτοιες εικόνες και εμπειρίες από αυτές τις ηλικίες.  Να βλέπουν τί μπορεί να κάνουν στο μέλλον, να προσαρμόζονται σε αυτό το περιβάλλον γιατί εκεί ανήκουμε. Αντελήφθησαν και τα μέλη της αποστολής που δεν το πίστευαν ότι είμαστε μια μετρήσιμη δύναμη στο εξωτερικό. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να στηρίζουμε την ελληνική ομάδα. Ευελπιστώ τα παιδιά να είναι ‘’διψασμένα’’ για τους επόμενους αγώνες. Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά , το πρόγραμμα είναι αρκετά στριμωγμένο. Μεθαύριο Τρίτη θα αναχωρήσει η αποστολή για τους Μεσογειακούς Αγώνες και σε ένα μήνα είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εύχομαι να έχουμε καλή επιτυχία στη συνέχεια, να ευχαριστήσω τους προπονητές και όλους τους συνεργάτες σε αυτή την μεγάλη και πολυήμερη αποστολή. Υπήρξαν δυσκολίες αλλά με τη βοήθεια τους τα ξεπεράσαμε όλα. Καλή συνέχεια σε όλους».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής