ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ/ ΜΠΕΡΓΚΕΝ

Στην Αθήνα η ομάδα Νέων/Νεανίδων με ένα μετάλλιο και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον!

  04.07.2017 00:26       4845

Στην Ελλάδα λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας (3/7) βρέθηκε η Εθνική μας ομάδα Νέων/Νεανίδων των Καταδύσεων που γύρισε από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας που διεξήχθη στο Μπέργκεν της Νορβηγίας (27/6 – 2/7). Στις αποσκευές της είχε ένα χάλκινο μετάλλιο, αυτό του Θάνου Τσιρίκου στα 3μ. Τραμπολίνο της Β' Κατηγορίας, καθώς και πολύ καλές παρουσίες από όλα τα παιδιά που έδειξαν ότι οι ελληνικές καταδύσεις μπορούν να έχουν ένα σπουδαίο μέλλον.

 

Ο Θάνος Τσιρίκος, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 3μ. Τραμπολίνο της Β' Κατηγορίας κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής υποστήριξε: «Είμαι πολύ χαρούμενος μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Δικαιώθηκαν οι κόποι μιας δύσκολης χρονιάς για εμένα και τον προπονητή μου. Ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Το είχα βάλει στόχο να ανέβω στο βάθρο. Χάρηκα πολύ, αλλά τώρα ακολουθούν τα δύσκολα. Πρέπει να διατηρηθώ σε αυτό το αγωνιστικό επίπεδο και ελπίζω σε καλύτερες προπονητικές συνθήκες. Ακολουθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του Μπολζάνο και ελπίζω να πάμε και εκεί καλά και να κλείσουμε μια αγωνιστική χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Έχω βάλει ως στόχο του χρόνου να βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τον Εθνικό προπονητή κ. Πέτρο Φυρίγο, την κ. Γωγώ Φυρίγου – Κόνσολο, την ΚΟΕ, καθώς και τον φυσιοθεραπευτή μου κ. Μπουρνουσούζη».

 

Από τη μεριά του ο Εθνικός Προπονητής Καταδύσεων, Πέτρος Φυρίγος σημείωσε: «Ήταν ένα δυνατό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 180 αθλητών από 24 χώρες. Η ελληνική αποστολή απαρτιζόμενη από τους Θάνο Τσιρίκο, Νίκο Μόλβαλη, Ανδρόγεω Σαμψάκη – Μπακόπουλο, Θεόφιλο Αυθίνο, Μίνωα Γιαννόπουλο και Μελίτη Ευθυμίου κατόρθωσε με την καλή της εμφάνιση, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα τη χρονία που πέρασε (έλλειψη ωρών προπόνησης και παμπάλαιος εξοπλισμός από το 2002), να κατακτήσει ένα μετάλλιο, το μοναδικό από όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου στην κατηγορία των νέων σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέχρι στιγμής. Η μεγάλη αυτή επιτυχία πλαισιώνεται από την πολύ καλή εμφάνιση και την 6η θέση στις συγχρονισμένες καταδύσεις στα 3 μέτρα, από του αθλητές Θάνο Τσιρίκο και Νίκο Μόλβαλη, την 6η θέση του Θάνου Τσιρίκου στα 10μ. Πλατφόρμα, την 8η θέση του Νίκου Μόλβαλη στα 3μ. Τραμπολίνο. Δυστυχώς ο Νίκος Μόλβαλης λόγω του τραυματισμού του στον καρπό δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο καλό του αγώνισμα, τα 10μ. Πλατφόρμα. Παράλληλα υπήρξε μια πολύ καλή εμφάνιση από τους αθλητές Θάνο Τσιρίκο και Ανδρόγεο Σαμψάκη στις συγχρονισμένες καταδύσεις από σταθερό βατήρα που εισήχθη για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων. Ζητάμε απεγνωσμένα τη στήριξη της πολιτείας και τη βελτίωση των απαράδεκτων συνθηκών προπόνησης και του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού, καθώς τα ταλέντα μας μπορούν μπορούν να σηκώσουν τη σημαία μας και πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ζητάμε τη στήριξη όλων σας γιατί οι άνθρωποι των καταδύσεων απέδειξαν πως είναι μια πολύ δυνατή οικογένεια που μάχεται με υπερδυνάμεις βασιζόμενη στο σθένος, την ψυχή, την αποφασιστικότητα και το πέισμα, αλλά της λείπουν ο εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις, ώστε να προπονείται αποκλειστικά η Εθνική ομάδα – στον Άγιο Κοσμά, στο προπονητήριο των καταδύσεων και στο Ολυμπιακό Καταδυτήριο του Χρυσού Μεταλλίου του 2004 -. Η ΚΟΕ αφουγκράζεται τις ανάγκες μας, αλλά οι συνθήκες δεν της επιτρέπουν για καθοριστικές ενέργειες. Χρειαζόμαστε άμεσα τη στήριξη του Υπουργού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η επιτυχημένη χρονιά ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί με τον τελευταίο αγώνα της περιόδου, που είναι το Μεσογειακό Κύπελλο στο Μπολζάνο της Ιταλίας. Συγχαρητήρια στους ήρωες αθλητές μας».

 

Τέλος, η Γωγώ Φυρίγου Κόνσολο, Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Καταδύσεων της LEN είπε Ήταν μια τεράστια επιτυχία. Τα προγράμματα όλων των αθλητών έχουν εξελιχθεί. Ήταν πολύ σπουδαία διοργώνωση και ένας δύσκολος αγώνας. Πλέον οι καταδύσεις έχουν πολύ μεγάλους συντελεστές. Για εμάς ήταν μεγάλη διάκριση. Πιστεύω η Πολιτεία σε συνεργασία με την Ομοσπονδία να μας βοηθήσει. Είναι γνωστά τα προβλήματά μας με το χώρο προπόνησης και τα σανίδια που είναι από το 2002, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι αθλητές μας είναι ήρωες. Εμείς από τη μεριά μας σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο κάνουμε ότι μπορούμε και μας σέβονται πάρα πολύ. Είχαμε πολύ σωστή αντιμετώπιση και δεν είχαμε αδικίες. Προσωπικά παρακαλώ την Πολιτεία και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να σταθεί δίπλα μας. Η ΚΟΕ είναι δίπλα μας. Θέλουμε αξιοπρεπείς συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας. Να μας σεβαστούν γι' αυτό που κάνουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια καταπληκτική ομάδα νέων και του χρόνου θα προσπαθήσουν για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα γίνουν στο Μπουένος Άιρες. Έχουμε μεγάλες διοργανώσεις και ξεκινάμε δυναμικά για να διεκδικήσουμε πρόκριση για το Τόκυο. Έχουμε πολύ καλό έμψυχο αθλητικό και προπονητικό δυναμικό. Έχουμε κοντά μας του γονείς που μας πιστεύουν και μας υποστηρίζουν και την ΚΟΕ που θα σταθεί δίπλα μας. Θέλουμε προκρίσεις για τις μεγάλες διοργανώσεις».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ