ΤΕΧΝΙΚΗ / ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στην Αθήνα με τα 11 μετάλλια τους οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές μας

  21.07.2012 17:15       2392

Με 11 μετάλλια στις αποσκευές τους (2 χρυσά, 5 αργυρά, 4 χάλκινα) επέστρεψαν σήμερα το μεσημέρι από το Γκρατς της Αυστρίας οι πρωταθλητές μας, οι οποίοι συμμετείχαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης Νέων / Νεανίδων, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας.   

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία βρέθηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για να τους υποδεχθεί και να τους αποσπάσει τις πρώτες δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους. Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ οι Έλληνες πρωταθλητές:

Γιώργος Παπουτσής (1η θέση-800μ. και 1500μ. επιφάνεια, 3η θέση-σκυτάλη 4χ3000μ.): «Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου. Είχα δουλέψει αρκετά και τα κατάφερα. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Ελπίζω να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο και να δείξω ακόμα περισσότερο το ταλέντο μου στο Ευρωπαϊκό Ανδρών / Γυναικών που θα γίνει σε 20 μέρες. Όταν ανέβηκα στο βάθρο και άκουσα τον Εθνικό μας Ύμνο ανατρίχιασα, όπως κάθε αθλητής που βρίσκεται σε αυτή την θέση, και πολύ ωραία συναισθήματα περνούσαν από το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή».

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετώπισε τη χρονιά που πέρασε, λέγοντας: «Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, καθώς αναγκαζόμασταν να προπονούμαστε στο ΟΑΚΑ επειδή δεν υπήρχαν κολυμβητήρια. Ωστόσο, είχαμε τη στήριξη από τους γονείς, τα αδέρφια, τους προπονητές μας και τα βγάλαμε πέρα ώστε να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Αφιερώνω τα μετάλλια σε όλους αυτούς  για το κουράγιο και τη συμπαράσταση που μου έχουν δείξει».

Ο δύο φορές "χρυσός" Γιώργος Παπουτσής

Χρήστος Χριστοφορίδης (2η θέση-800μ. και 1500μ. επιφάνεια, 3η θέση-σκυτάλη 4χ3000μ.): «Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να πάω τόσο καλά, αλλά στην πορεία μου βγήκαν όλα και κατέληξα να πάρω τα μετάλλια που πήρα. Εύχομαι να συνεχίσω να πηγαίνω έτσι και του χρόνου, αν δεν σταματήσω λόγω διαβάσματος, καθώς ετοιμάζομαι για Πανελλαδικές. Επόμενοι στόχοι μου είναι να μπορέσω να περάσω στην σχολή της επιλογής μου και ύστερα θα ήθελα να μπορέσω να συνεχίσω κανονικά το κολύμπι, έτσι ώστε να μπορέσω να πάω στο Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό Ανδρών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, τους φίλους και τους προπονητές μου και όλους γενικά τους συγγενείς που μας στάθηκαν στις δύσκολες ώρες, γιατί δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε ως εδώ χωρίς τη στήριξη των δικών μας ανθρώπων».

Κων/να Καλογεροπούλου (2η θέση-1500μ. επιφάνεια, 3η θέση-σκυτάλη 4χ100μ. και 4χ3000μ., 2η θέση-σκυτάλη 4χ200μ.): «Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει χαρά γιατί είχαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά, καθώς δουλέψαμε σε 15άρα πισίνα μέχρι τον Απρίλιο και μπήκαμε πολύ αργά στην 50άρα. Αυτό ήταν ένα μειονέκτημα αλλά δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και βγήκε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Σε όλα τα αγωνίσματα δώσαμε το 100% των δυνάμεών μας και βγήκε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσω πάρα πολύ να μπω και του χρόνου στην Εθνική ομάδα και θα είμαι πολύ ευτυχισμένη αν το πραγματοποιήσω. Αφιερώνω τα μετάλλια στην οικογένεια μου, στον προπονητή μου κ. Ηλία Καλαμαρίδη και σε ολόκληρη την ομάδα μου».

Η Κων/να Καλογεροπούλου αμέσως μετά την άφιξη της Ελληνικής αποστολής στο Ελ. Βενιζέλος

Σύλια Βασιλοπούλου (3η θέση-6000μ. και σκυτάλη 4χ3000μ.): «Η αλήθεια είναι ότι στη σκυτάλη το περιμέναμε το μετάλλιο. Στο ατομικό ήταν λίγο δύσκολο γιατί είχα πιεστεί, αλλά βγήκε το καλύτερο αποτέλεσμα. Η χρονιά που πέρασε κύλησε δύσκολα αλλά με βοήθησε το γεγονός ότι είχα στο πλάι μου τους γονείς μου και τον προπονητή μου κ. Αλέκο Ξιάρχο που με στήριζαν και ήμουν πολύ αποφασισμένη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σε αυτούς και στους συναθλητές μου αφιερώνω τις επιτυχίες μου. Θα προσπαθήσω να μην εγκαταλείψω το άθλημα, καθώς του χρόνου θα είμαι στην 3η Λυκείου, αν και το αποτέλεσμα που είχα τη χρονιά που πέρασε μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Στάθης Μπίρμπας (2η θέση-6000μ., 3η θέση-σκυτάλη 4χ3000μ): «Στη σκυτάλη πήγαμε πολύ καλά μαζί με τους συναθλητές μου. Ήταν καλό το αποτέλεσμα και θα μπορούσαμε να πάμε ακόμη καλύτερα. Στο αγώνισμα των 6000μ. δεν περίμενα ότι θα είχα τόσο καλή επίδοση, αν και είχα δουλέψει αρκετό καιρό γι’ αυτή την κούρσα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επίδοσή μου. Στόχος μου είναι να συνεχίσω και του χρόνου και να βρεθώ στο ίδιο και ακόμα καλύτερο επίπεδο. Τη χρονιά που πέρασε είχαμε πρόβλημα χώρου στο κολυμβητήριο και αναγκαζόμασταν να μετακινούμαστε συχνά για να κάνουμε προπονήσεις, αλλά αγωνιστήκαμε και τα καταφέραμε. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους προπονητές μου Παναγιώτη Καλογερόπουλο, Φραγκίσκο Σιάμο, Αλέκο Ξιάρχο και Άκη Λιάπη».

Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές μας στο Γκρατς της Αυστρίας (δεξιά στη φωτογραφία ο κ. Αλέκος Ξιάρχος)

Αλέκος Ξιάρχος – Τεχνικός σύμβουλος ΚΟΕ: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα που έφεραν τα παιδιά. Πριν φύγουμε είχα πει ότι θα είμαστε κοντά στα μετάλλια που είχαμε κερδίσει στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τελικά έπεσα μέσα σε αυτή την πρόβλεψη. Όλα πήγαν πολύ καλά, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρ’ ότι ήταν ένας αγώνας υψηλού επιπέδου κατάφεραν να ανταποκριθούν στο απόλυτο. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μια σταθερή πορεία. Τα παιδιά πάντα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και η οργάνωση που υπάρχει στο άθλημά μας εδώ και χρόνια είναι αυτή που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε πάντα. Άρα θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο που βρίσκεται πάντα κοντά στο άθλημά μας και ελπίζουμε να κάνει το ίδιο στο μέλλον. Ευελπιστούμε κάποια μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα να λυθούν πολύ σύντομα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος