ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Στην Αθήνα οι χάλκινες Εθνικές μας

  22.06.2015 22:40       1048

Η νέα γενιά της ελληνικής υδατοσφαίρισης, το μέλλον των Εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών, οι Εθνικές ομάδες Εφήβων και Νεανίδων, που κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της LEN, επέστρεψαν πριν από λίγο από το Μπακού.

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, με έκδηλη τη χαρά τους, παρουσία των υπερήφανων γονιών τους, τα παιδιά που δόξασαν έτι μία φορά τη χώρα μας οι Εθνικές μας ομάδες φωτογραφήθηκαν με τα μετάλλια κρεμασμένα στο στήθος τους, ενώ υποσχέθηκαν νέες επιτυχίες για στο άμεσο μέλλον για την ελληνική υδατοσφαίριση.

Από πλευράς ΚΟΕ, παρευρέθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, το μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας κ. Άννα Μαρκοπούλου, κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια για καθένα από τα παιδιά, που εν μέσω οικονομικών δυσκολιών απέδειξαν ότι η ομάδα και η ελληνική υδατοσφαίριση μπαίνουν ψηλότερα από το οτιδήποτε.

 Απόλυτα ευχαριστημένα από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου ήταν τα μέλη της Εθνικής Νεανίδων, προεξάρχοντος του ομοσπονδιακού τεχνικού Στέφανου Λέανδρου. Επόμενος μεγάλος στόχος γι’ αυτή την ομάδα, είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, την επόμενη χρονιά στη Νέα Ζηλανδία, με το μέλλον να ανήκει σε αυτά τα κορίτσια, πολλά από τα οποία θα είναι έτοιμα σε μερικά χρόνια να αγωνιστούν στην Εθνική γυναικών και στο υψηλότερο επίπεδο.


Στέφανος Λέανδρος, προπονητής Εθνικής Νεανίδων: «Τα τελευταία χρόνια χτίζουμε μια παράδοση, αρχίζουμε και είμαστε στο μεγάλο γκρουπ στα ηλικιακά όσο και στις γυναίκες. Έχουμε μια συνέχεια και αυτό είναι σημαντικό. Μας πικραίνει που δεν παλέψαμε για το χρυσό μετάλλιο, ήταν μέτριο το παιχνίδι μας, κάναμε κάποια λάθη, αλλά και πάλι είναι ένα μετάλλιο. Είναι μια νέα φουρνιά αθλητριών, ελπίζουμε να δουλέψουμε για το καλύτερο δυνατό το επόμενο διάστημα. Έτσι όπως ήταν η διοργάνωση, δυστυχώς, δεν είχαμε μια μεγάλη περίοδο προετοιμασίας. Θεωρώ ότι, αν δουλέψουμε παραπάνω, ευελπιστούμε ότι κάποια παιδιά θα φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο, που είναι η Εθνική γυναικών. Επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο γι΄ αυτή την ομάδα, στη Νέα Ζηλανδία.  Κάποια από τα κορίτσια θα βρίσκονται στο Παγκόσμιο στο Μεξικό βέβαια, θα προετοιμαστούμε γι’ αυτή τη διοργάνωση από τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν κοντά μας στο Μπακού, την έτερη προπονήτρια κ. Χρύσα Χατζίλη, την έφορο, κ. Βάσω Γαρελίδη, και τους σωματειακούς προπονητές για τη δουλειά που κάνουν, γιατί ένα μερίδιο αυτής της επιτυχίας είναι δικό τους».

Μίλβα Καλογεράκου: «Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το χρυσό ή το ασημένιο μετάλλιο, αλλά είναι μεγάλη επιτυχία και αυτή μας η διάκριση και χαίρομαι πολύ που καταφέρνουμε να φέρουμε στην Ελλάδα ένα ακόμη μετάλλιο.  Επόμενος στόχος της συγκεκριμένης ομάδας είναι να πάμε όσο πιο καλά μπορούμε στην επόμενη διοργάνωση, που είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Έλλη Πρωτοπαπά: «Πιστεύω ότι η ελληνική ομάδα απέδειξε ότι στις μικρές ηλικίες υπάρχει πολύ ταλέντο. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα, το χάλκινο μετάλλιο όμως είναι σημαντικό και είμαστε πολύ υπερήφανες που καταφέραμε να φέρουμε αυτή τη χαρά στη χώρα μας. Επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου, όπου εκεί θα πάμε ακόμα καλύτερα. Είμαστε μια φρέσκια ομάδα, με λίγο περισσότερη προπόνηση μπορούμε να βρεθούμε ακόμα πιο ψηλά».

Ιφιγένεια Μαυρωτά: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη θέση που πήραμε. Σαφώς θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει το χρυσό, αλλά είναι υπέραρκετό το μετάλλιο, γιατί σε μια τέτοια διοργάνωση, το χρώμα του είναι το τελευταίο που μας νοιάζει. Είμαι υπερήφανη για τις συμπαίκτριες και τους προπονητές μου, τους ευχαριστώ πολύ. Επόμενος στόχος μας είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, εκεί θέλουμε να πάμε καλύτερα».

Βάσω Πλευρίτου: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό το μετάλλιο, γιατί παρά τις δυσκολίες δείχνουμε ότι τα καταφέρνουμε και είμαστε υπερήφανες για την κατάκτησή του. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είμαστε μια ομάδα με ολοκληρωμένο ρόστερ, παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμαστε καλύτερες και αν δεθούμε ακόμη περισσότερο, θα κάνουμε θαύματα».

Η Εθνική Εφήβων, παρά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού, σκέφτεται ήδη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα την ερχόμενη χρονιά. Αυτό αποτυπώθηκε τόσο στις δηλώσεις του Δημήτρης Κραβαρίτη, ομοσπονδιακού τεχνικού της ομάδας, όσο και των διεθνών μας, που και σε αυτή τη διοργάνωση ήθελαν κάτι παραπάνω, ένα μετάλλιο άλλου χρώματος.

Δημήτρης Κραβαρίτης, προπονητής Εθνικής Εφήβων: «Μπορούσαμε να πάρουμε το χρυσό ή ασημένιο μετάλλιο αν φτάναμε στον τελικό. Δε τα καταφέραμε γιατί στον ημιτελικό παίξαμε με τη Σερβία από την οποία αποκλειστήκαμε στα πέναλτι. Εμάς ο στόχος μας ήταν να βρεθούμε στον τελικό, το λέγαμε με όλα τα παιδιά. Αν δούμε τον όμιλο στον οποίο ήμασταν, τα αποτελέσματα που κάναμε, τις ομάδες με τις οποίες παίξαμε, σίγουρα τα πράγματα δεν ήταν απλά για εμάς. Υπήρχαν 8-9 ισοδύναμες ομάδες, ενώ τα παιχνίδια κρίθηκαν στο γκολ και στην παράταση. Του χρόνου υπάρχει ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο οποίο μπορούμε να δούμε το Μαυροβούνιο που έμεινε εκτός οκτάδος να παίρνει ένα μετάλλιο. Οι ομάδες είναι κοντά, τα παιδιά τώρα πρέπει να παλέψουν για να διατηρηθούν κοντά στην κορυφή και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της ομάδος είναι θετικά, έχει δημιουργήσει προσδοκίες και το μέλλον της ανήκει».

 Αδαμάντιος Μαντής: «Είμαστε χαρούμενοι, κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο. Θα μπορούσαμε να είμαστε στον τελικό και να τον κερδίσουμε, χάσαμε όμως στα πέναλτι από τους Σέρβους. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και στόχος μας είναι ένα μετάλλιο την επόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο. Αυτή η ομάδα έχει νέα παιδιά και μπορεί να φτάσει ψηλά».

Νίκος Δελαγραμμάτικας: «Όλα τα παιδιά το πιστεύαμε, λέγαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό το μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό και μεγάλη επιτυχία, αλλά όλοι μας πιστεύουμε ότι μπορούσαμε ακόμα καλύτερα».

Δημήτρης Σκουμπάκης:«Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο. Χάσαμε ένα παιχνίδι και αυτό μας στέρησε τον τελικό, πιστεύω όμως ότι στο Παγκόσμιο θα πάρουμε το μετάλλιο που θέλουμε».

Κίμων Αλεξίου: «Είναι μια από τις πιο ταλαντούχες φουρνιές αυτή η Εθνική ομάδα. Είναι μια ομάδα που μπορούσε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αλλά θα είναι εδώ στο Παγκόσμιο της ερχόμενης χρονιάς για να το πετύχει, γιατί έχει τεράστια ποιότητα και της αξίζει».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ