ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ “ΠΑΡΙΣΙ 2024”

Στην 8η θέση, με κερδισμένη ένσταση και βαθμολογία κοντά στις πρώτες, μετά το Τεχνικό Ντουέτο οι Πλατανιώτη / Μαλκογεώργου (pics)

  09.08.2024 23:31       6210

Στην 8η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, μετά την ολοκλήρωση του Τεχνικού προγράμματος του Ντουέτου της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, βρίσκονται οι Ελληνίδες εκπρόσωποι Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου, με 250,4584 βαθμούς. Μια βαθμολογία που τις επιτρέπει να αισιοδοξούν για ακόμα ψηλότερα, ακόμα και για διεκδίκηση του βάθρου, εν όψει του αυριανού Ελεύθερου προγράμματος, καθώς είναι πολύ κοντά με τις αντιπάλους που βρίσκονται από πάνω τους στη μέχρι στιγμής κατάταξη.

Οι Πλατανιώτη / Μαλκογεώργου εκτέλεσαν υπέροχα το πρόγραμμά τους, με θέμα χορογραφίας  “Χαρταετοί”, σε μουσική από το κομμάτι “Χαρταετοί και Χασαποσέρβικος” του Μίκη Θεοδωράκη, το βράδυ της Παρασκευής (9/8) και αρχικά βαθμολογήθηκαν με 210,9384 βαθμούς, καθώς τους καταλογίστηκε κι ένας βαθμός βάσης (ποινή), που τις έφερναν 13ες.

Αμέσως θεωρήθηκε άδικη η βαθμολογία και κατατέθηκε ένσταση από την ελληνική πλευρά. Η ένσταση έγινε δεκτή, λίγο αργότερα και αφού είχε ολοκληρωθεί το αγώνισμα. Έτσι το ελληνικό Ντουέτο δικαιώθηκε πανηγυρικά, έλαβε νέα πολύ υψηλότερη βαθμολογία 250,4584 β. και ανέβηκε στην 8η θέση. Να σημειώσουμε ότι είναι μια από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που κερδίζεται ένσταση σε μεγάλους διεθνείς αγώνες Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και αυτό πιστώνεται στην ελληνική αποστολή και φυσικά επιβεβαιώνει το δίκαιον για την εμφάνιση του ελληνικού Ντουέτου.

Την καλύτερη βαθμολογία στο Τεχνικό -που μετράει κατά 50% για την τελική κατάταξη και τα μετάλλια- πήραν οι Κινέζες  αδερφές Γουάνγκ με 276,7867 βαθμούς, τη 2η οι αδερφές Αλεξανδρή για την Αυστρία με 267,2533 β. και την τρίτη οι Ολλανδές Β. και Ν. Ντεμπρόβερ με 264,7066 β. Από τη δεύτερη θέση και κάτω και μέχρι την 8η, όλες είναι κοντά στη βαθμολογία, κάτι που προδιαθέτει για έναν ανταγωνιστικό τελικό στο Ελεύθερο και δίνει ελπίδες για διάκριση και στην Ελλάδα.

Δείτε Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Αύριο Σάββατο (10/8), στις 20:30, θα γίνει το Ελεύθερο πρόγραμμα όπου θα συμμετέχουν τα ίδια Ντουέτα, με διαφορετική σειρά και η βαθμολογία θα μετρήσει για το υπόλοιπο 50% που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα. Οι Ελληνίδες θα αγωνιστούν ενδέκατες στη σειρά επειδή δεν μετέχει, τελικά, το ιταλικό Ντουέτο. Θέμα προγράμματος “Yin and Yang” σε μουσική από το κομμάτι “From Darkness to Light” = “Από το σκοτάδι στο φως”, που συνέθεσε ο Νίκος Τερζής ειδικά για το Ντουέτο μας και θα ακουστεί για πρώτη φορά στους Αγώνες του Παρισιού.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής