ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Βραβεία ΠΣΑΤ 2015

Στην κορυφή η Εθνική Υδατοσφαίρισης Ανδρών

  22.12.2015 09:12       4597

Κορυφαία ομάδα της Ελλάδας για το 2015 αναδείχθηκε η Εθνική μας ομάδα της υδατοσφαίρισης των Ανδρών στα Βραβεία του ΠΣΑΤ. Η βράβευση από τον ΠΣΑΤ είναι κάτι που συμβαίνει για τρίτη φορά στην ιστορία της και για πρώτη μετά το μακρινό 1984.

Οι αθλητές της Εθνικής μας ομάδας, μετά την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση αυτού του τιμητικού τίτλου από τους αθλητικούς συντάκτες, κάτι που τελικά συνέβη. Διάκριση πέτυχαν επίσης και οι Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλλυ Αραούζου, Νίκος Γέμελος και Θοδωρής Βλάχος.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο αθλητή για το 2015 έλαβε ο  κολυμβητής της μαραθώνιας κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης (32 ψήφοι), πίσω από τον αθλητή της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρη Πετρούνιας (283 ψήφοι). Ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές ήταν και ο υδατοσφαιριστής Γιάννης Φουντούλης (2 ψήφοι), όπως και ο Χρήστος Χριστοφορίδης για το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης (1 ψήφος).

Στα βραβεία της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς που πέρασε, η μαραθώνια κολυμβήτρια Κέλλυ Αραούζου κατέλαβε την δεύτερη θέση (97 ψήφοι), με πρώτη την αθλήτρια του στίβου Νικόλ Κυριακοπούλου (189 ψήφοι). Η υδατοσφαιρίστρια Ελευθερία Πλευρίτου έλαβε τρεις (3) ψήφους στην συγκεκριμένη ψηφοφορία και η κολυμβήτρια Ηλέκτρα Λεμπλ έλαβε μία (1) ψήφο.

Σε ότι αφορά την κορυφαία ομάδα για το 2015, την πρώτη θέση κατέλαβε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών με 212 ψήφους και την δεύτερη η ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών του Ολυμπιακού Πειραιώς με 43. Επίσης, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, της οποίας προπονητής είναι ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, έλαβε μία (1) ψήφο.

Σε ότι αφορά τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς, ο προπονητής της μαραθώνιας κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, κατέλαβε την δεύτερη θέση (58 ψήφοι), πίσω από τον προπονητή της ενόργανης γυμναστικής, Δημήτρη Ράφτη (207 ψήφοι).

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών αλλά και του Ολυμπιακού Πειραιώς, Θοδωρής Βλάχος, ψηφίστηκε τρίτος στην σχετική ψηφοφορία (25 ψήφοι). Στους κορυφαίους προπονητές για τον περασμένο χρόνο, επιπλέον, ο προπονητής της Γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης κατέλαβε την πέμπτη θέση (11 ψήφοι), ενώ ο προπονητής της τεχνικής κολύμβησης, Γιάννης Καλαϊτζογλίδης έλαβε μία (1) ψήφο.

Με αφορμή την διάκρισή τους στα βραβεία του ΠΣΑΤ, ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Θοδωρής Βλάχος, ο αρχηγός της ομάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών Χρήστος Αφρουδάκης, ο διεθνής υδατοσφαιριστής Άγγελος Βλαχόπουλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης Νίκος Γέμελος, ο πρωταθλητής της κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης αλλά και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Διαθεσόπουλος,  προέβησαν σε δηλώσεις.

 

Θοδωρής Βλάχος – Προπονητής Εθνικής Ελλάδος

« Είναι μια πολύ μεγάλη τιμητική διάκριση. Ήδη έχουμε νιώσει τη δικαίωση των κόπων μας μέσα από τα αποτελέσματα του Καζάν. Αυτό είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Είναι πολύ ωραίο να αναγνωρίζονται οι κόποι σου».

Χρήστος Αφρουδάκης – Αρχηγός Εθνικής Ελλάδος

«Σίγουρα είναι μια μεγάλη αναγνώριση από τους αθλητικούς συντάκτες. Είχα την τύχη και το 2001 να βραβευτώ και στο παρελθόν και είναι ένα βραβείο που σφραγίζει ακόμη περισσότερο την επιτυχία του Καζάν. Νιώθω περήφανος και δικαιωμένος για τους κόπους μας, όπως και όλοι στην ομάδα».

Άγγελος Βλαχόπουλος – Υδατοσφαιριστής Εθνικής Ελλάδος

«Πάντα ένα βραβείο κρύβει από πίσω του το συναίσθημα της χαράς. Δεν έχει σημασία αν λέει πολλά ή όχι σε κάποιους. Είναι μια δικαίωση, καθώς κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε στο Καζάν και το να το αναγνωρίζουν οι άνθρωποι που μας παρακολουθούν στενά, αποτελεί και ηθική επιβράβευση».

Νίκος Γέμελος – Ομοσπονδιακός προπονητής Μαραθώνιας Κολύμβησης

«Είμαι σχεδόν κάθε χρόνο στις βραβεύσεις των προπονητών και αυτό με ευχαριστεί καθώς αποτελεί μια επιβράβευση και μας κάνει να βελτιωνόμαστε διαρκώς, όμως η μεγαλύτερή μου χαρά είναι που τα παιδιά, οι αθλητές μας, μας κάνουν περήφανους και παραμένουν «αγκαλιασμένοι», ανεξαρτήτως ομάδας, και χαίρονται μαζί στις χαρές και λυπούνται μαζί στις λύπες».

Δημήτρης Διαθεσόπουλος – Πρόεδρος ΚΟΕ

«Η τελετή των βραβείων του ΠΣΑΤ ήταν για τα αθλήματα της ΚΟΕ ένας μεγάλος θρίαμβος. Αποτελεί μια μεγάλη διάκριση των αθλημάτων της ΚΟΕ και των αθλητών που εκπροσωπούν τα αθλήματά της. Ήταν μια επιτυχημένη χρονιά και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά για την νέα χρονιά, με πολλές επιτυχίες».

Σπύρος Γιαννιώτης – Κολυμβητής Μαραθώνιας Κολύμβησης

«Τα αποτελέσματα ήταν σχετικά αναμενόμενα, ο Λευτέρης Πετρούνιας άξιζε αυτή την επιβράβευση, όπως και η Εθνική μας ομάδα πόλο Ανδρών. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια δουλειά και προσωπικά θέλω να πετύχω ένα μετάλλιο στο Ρίο. Εάν το πετύχω, θα είναι ότι καλύτερο».

Το παρών στην εκδήλωση της ΠΣΑΤ έδωσε και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, στη φωτο με το Πρόεδρο της ΔΟΑ Ισίδωρο Κούβελο

.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ  ΜΑΣ

 

*23 συνολικά Βραβεύσεις

*20 Χρονιές στους Κορυφαίους, στα 62 χρόνια του θεσμού

*6 Συνεχόμενες χρονιές Κορυφαίοι (2010-2015)

*3 Σερί χρονιές Κορυφαίος (Σπύρος Γιαννιώτης, 2011, 2012, 2013)

*Μία (1) χρονιά τριπλή Κορυφή (Γιαννιώτης, Λυμπερτά, Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών (2011)

Αναλυτικά:

1965 Δημήτρης Καρύδης ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

1966 Δημήτρης Καρύδης ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

1973 Ελένη Αυλωνίτου ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

1976 Σοφία Δάρα ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

1977 Σοφία Δάρα ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ +Εθνικός Πειραιώς ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

1981 Εθνική Ομάδα Ανδρών ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

1984 Εθνική Ομάδα Ανδρών ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

1985 Χαράλαμπος Παπανικολάου ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

1986 Έλλη Ρουσσάκη ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

1987 Έλλη Ρουσσάκη ΚΟΛΥΜΗΒΗΣΗ

1991 Χριστίνα Θαλασσινίδου ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ

2001 Εθνική Ομάδα Εφήβων ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

2002 Ολυμπιακός (Άνδρες) ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

2005 Άρης Γρηγοριάδης ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

2010 ΝΟ Βουλιαγμένης (Γυναίκες) ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

2011 Σπύρος Γιαννιώτης ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ +Μαριάννα Λυμπερτά ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ + Εθνική Ομάδα Γυναικών ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

2012 Σπύρος Γιαννιώτης ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

2013 Σπύρος Γιαννιώτης ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

2014 Νίκος Γέμελος (Προπονητής) ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

2015 Εθνική Ομάδα Ανδρών ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ