Στα νερά του Στάρι Γκραντ στην Κροατία θα «πέσουν» αύριο Τετάρτη 28/5 ο Άλκης Κυνηγάκης και η Γεωργία Μακρή που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μαραθώνιας Κολύμβησης (OWS) ανδρών-γυναικών.
Μετά από αρκετά χρόνια το άθλημα έχει το…δικό του αυτόνομο πρωτάθλημα που θα διαρκέσει μέχρι τις 31/5. Οι δυο πρωταθλητές μας θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ολυμπιακή απόσταση των 10χλμ εν όψει και των άλλων σπουδαίων υποχρεώσεων που τους περιμένουν μέσα στο καλοκαίρι.
Μαζί τους βρίσκεται ο προπονητής Νίκος Βέζος ενώ ο Σπύρος Γιαννιώτης, Τεχνικός Σύμβουλος Μαραθώνιας Κολύμβησης Κ.Ο.Ε., τόνισε πως «Θα είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός αγώνας με το επίπεδο να είναι πολύ υψηλό. Σε μια ακόμα χρονιά με πολλές υποχρεώσεις, και ο Κυνηγάκης και η Μακρή θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Ο αγώνας των γυναικών θα ξεκινήσει στις 10:00 ώρα Ελλάδας και των ανδρών στις 15:00.
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μαραθώνιας Κολύμβησης ξεκίνησε το 1989 από το Στάρι Γκραντ που φιλοξένησε το 1η διοργάνωση. Είναι το 21ο ευρωπαϊκό και το 8ο που γίνεται αυτόνομα. To 2024 στο Βελιγράδι, η Ιταλία κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια, ισάριθμα ασημένια και δυο χάλκινα. Ουγγαρία, Γαλλία και Γερμανία αναμένεται επίσης να πρωταγωνιστήσουν. Μεγάλη πρωταγωνίστρια στις γυναίκες ήταν η Γερμανίδα, Λεονί Μπεκ, νικήτρια και στα 5χλμ και στα 10χλμ.
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος