ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Στην Ολλανδία για τις τελικές δοκιμές η Εθνική Γυναικών

  09.07.2013 13:33       1199

Τις τελικές της δοκιμές ενόψει της συμμετοχής της στο 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης (19/7 – 4/8), θα κάνει η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών στην Ολλανδία, όπου και μετέχει σε 4εθνές τουρνουά (12-14 Ιουλίου).

Αντίπαλοι της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2011, οι Εθνικές ομάδες της Ολλανδίας, των ΗΠΑ και του Καναδά με τις δύο τελευταίες να είναι και στον ίδιο Όμιλο με την Ελλάδα, στην Βαρκελώνη.

Το πρόγραμμα των αγώνων (ώρες Ελλάδας) στην πόλη Γκούντα όπου και θα διεξαχθεί το τουρνουά:

Παρασκευή, 12/7: 20.00 ΗΠΑ – Καναδάς, 22.00 Ολλανδία – ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο, 13/7: 18.00 Ολλανδία – ΗΠΑ, 20.00 Καναδάς – ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή, 14/7: 13.00 ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑ, 15.00 Ολλανδία – Καναδάς

Διαιτητές στο τουρνουά είναι οι Άννα Γκραντίν (Γαλλία), Κλάους Λεν (Γερμανία) και δύο ακόμη από τις ΗΠΑ και τον Καναδά που θα συνοδεύσουν τις αντίστοιχες αποστολές.

Παρατηρητής ο Ντέγιαν Πέρισιτς (Σερβία).

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Γιώργος Μορφέσης θα έχει μαζί του στην Ολλανδία,14 πολίστριες συνολικά. Την 13άδα που ήταν στη Βαρκελώνη, την προηγούμενη εβδομάδα όπου και προετοιμάστηκε η Εθνική μας με την αντίστοιχη της Ισπανίας, συν την Ιωάννα Χυδηριώτη. Οι υπόλοιπες 13: Έλενα Κούβδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Ηλέκτρα Ψούνη, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Αντιγόνη Ρουμπέση, Μαργαρίτα και Ελευθερία Πλευρίτου, Άλκηστη Μπενέκου, Χριστίνα Κότσια.

Στην αποστολή επίσης, που αναχωρεί την Πέμπτη, ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού Στέφανος Λέανδρος και η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη.

Μορφέσης: «Τα πρώτα μας επίσημα παχνίδια»

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, με αφορμή το τουρνουά στην Ολλανδία και την προετοιμασία που προηγήθηκε στη Βαρκελώνη, τονίζει: «Τα τελικά μας συμπεράσματα θα τα βγάλουμε στην Ολλανδία, όπου έχουμε άλλωστε και τα πρώτα επίσημα παιχνίδια προετοιμασίας, ενόψει το Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Εκείνο που έχω να πω πάντως είναι ότι, η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτή που εμφανίστηκε στην προκριματική φάση του φετινού Γουόρλντ Λιγκ.

Στη Βαρκελώνη κάναμε καλή προετοιμασία με την Ισπανία, είχαμε διπλά προπονητικά καθημερινά και νομίζω ότι βελτιωνόμαστε σαν ομάδα. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ