ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ/WORLD LEAGUE

Στην Ολλανδία για το αποφασιστικό ματς

  22.02.2015 17:30       721

ΦΩΤΟ: Από τον αγώνα του Α' Γύρου με την Ολλανδία στον Πειραιά

Αναχωρεί αύριο (23/2) το μεσημέρι (12.30), μέσω Ρώμης για το Άμστερνταμ, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών που, την προσεχή Τρίτη (24/2), αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Ολλανδίας για την 4η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Β’ Ομίλου Ευρώπης στο World League.

Το παιχνίδι κρίνεται ως ιδιαίτερα αποφασιστικό αφού σε περίπτωση νικηφόρου αποτελέσματος της Εθνικής μας ομάδας, γίνεται αυτόματα φαβορί για πρόκριση στην Τελική φάση της διοργάνωσης (9-14 Ιουνίου, Κίνα). Η Εθνική μας ομάδα, στον αγώνα του Α’ Γύρου στον Πειραιά (25/11/14) είχε ηττηθεί στο γκολ (11-12).

Στην αποστολή μετέχουν οι εξής 13 διεθνείς πολίστριες μας: Έλενα Κούβδου, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη.

Μαζί τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, ο συνεργάτης του Στέφανος Λέανδρος, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και η έφορος Βασιλική Γαρελίδου (αρχηγός αποστολής).

Το παιχνίδι της Τρίτης θα διεξαχθεί στην πόλη Γκούντα, με ώρα έναρξης 19.30 τοπική. Διαιτητές είναι ο Ζολτ Μαργιάϊ (Ουγγαρία) και ο Σεργκέι Ναούμοφ (Ρωσία), ενώ παρατηρητής ο Πέτερ Μπούκελμαν (Ολλανδία).

Η Βαθμολογία στον Β’ Όμιλο:

  1. Ολλανδία            52-21     9

..................................................

  1. ΕΛΛΑΔΑ               41-26     6
  2. Ισπανία                                31-26     3
  3. Γερμανία             17-68     0

Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής: Γερμανία – Ισπανία

Επόμενη αγωνιστική (24/3): ΕΛΛΑΔΑ – Γερμανία, Ισπανία – Ολλανδία

 

ΜΟΡΦΕΣΗΣ: «Το Καζάν και το Προολυμπιακό σημαντικότερα …»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας για το μεθαυριανό παιχνίδι, αφενός το χαρακτήρισε ως σημαντικό για την 1η θέση στον Όμιλο, πλην  όμως δεν έκρυψε ότι περισσότερο τον απασχολεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το ερχόμενο καλοκαίρι στο Καζάν, όπου Ελλάδα και Ολλανδία είναι στον ίδιο Όμιλο, αλλά και το Προολυμπιακό τουρνουά του επόμενου χρόνου το οποίο πιθανότατα θα φιλοξενηθεί στη χώρα των τουλιπών.

«Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το παιχνίδι γιατί αν θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρωτιά στον Όμιλο, χωρίς να περιμένουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον καλύτερο δεύτερο στους Ομίλους, πρέπει να κερδίσουμε. Η Ολλανδία έχει νικήσει τόσο εμάς όσο και την Ισπανία, οπότε είναι το φαβορί για την 1η θέση και φυσικά μη ξεχνάμε ότι είναι η φιναλίστ του περυσινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Προβλήματα πλην της Χριστίνας (Τσουκαλά) που έχει τον ώμο της και της Χρυσής (Διαμαντοπούλου) που επανέρχεται μετά τον τραυματισμό της, δεν υπάρχουν.

Στόχος μας να κρατήσουμε το σκορ χαμηλά στην άμυνα, ώστε να έχουμε πλεονέκτημα να νικήσουμε. Στο συγκεκριμένο πάντως παιχνίδι, μας ενδιαφέρει ακόμη να αποκρυπτογραφήσουμε την Ολλανδία, που είναι αντίπαλος μας στο Καζάν, ενώ ακολουθεί και το Προολυμπιακό που μάλλον θα γίνει εκεί.

Θέλουμε λοιπόν να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα απέναντι της Ολλανδίας και να δούμε στη συνέχεια τι θα κρατήσουμε από αυτά και τι όχι», δηλώνει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ