ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΑΠ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στην Ουγγαρία για το τρόπαιο η Βουλιαγμένη

  25.04.2013 09:57       776

Για το Έγκερ της Ουγγαρίας αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟ Βουλιαγμένης για να μετάσχει στο Φάιναλ Φορ του Τσάμπιονς Καπ. Οι παίκτριες του Κώστα Δήμου ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και θα ταξιδέψουν στην Ουγγαρία με στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας στον ημιτελικό την ισπανική Σαμπαντέλ.

Αυτή είναι η έκτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια που η ομάδα του Λαιμού, λαμβάνει μέρος στο Φάιναλ Φορ του Τσάμπιονς Καπ Γυναικών. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως στις τέσσερις προηγούμενες παρουσίες της έχει φτάσει σε ισάριθμους τελικούς, ενώ δύο εξ αυτών έχει καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο (2009 και 2010). Στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης θα τεθούν αντιμέτωπες η οικοδέσποινα Έγκερ με τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι.

Οι 13 παίκτριες που πήρε μαζί του ο Κώστας Δήμου είναι οι:  Έλενα Κούβδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Ιωάννα Χυδηριώτη, Στεφανία Μουλάκη, Κική Λιόση, Έλενα Ξενάκη, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου, Μαρία Ντάσιου, Ντίνα Κουτέλη, Τίνα Κοντογιάννη και Φεντερίκα Λάβι.

Την ελληνική ομάδα θα συνοδεύσουν επίσης, η συνεργάτιδα του Κώστα Δήμου, Άντυ Μελιδώνη, ο φυσικοθεραπευτής Αντώνης Τσαλκάνης και η έφορος του τμήματος Μαρία Κυριαζάκου-Τροβά.

Το πρόγραμμα του Φάιναλ Φορ (ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή, 26/4

19:00 Σαμπαντέλ-ΝΟ Βουλιαγμένης

20:30 Κίνεφ Κίρισι-Έγκερ

Σάββατο, 27/4

17:30 Μικρός Τελικός

19:00 Τελικός

Ο τεχνικός της ομάδας του Λαιμού, Κώστας Δήμου, τόνισε σε δηλώσεις του:

«Υπάρχει πίστη στην ομάδα για την κατάκτηση του τροπαίου, εφόσον φτάσαμε ως εδώ. Η προετοιμασία μας είχε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών που τα ξεπερνάμε σιγά σιγά. Θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και έτοιμοι στο Φάιναλ Φορ. Στόχος μας αρχικά είναι να καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό και από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Πιστεύω πως και πέρσι ήταν έτοιμες οι κοπέλες για κάτι τέτοιο.  Είχαμε βρεθεί κοντά στην κατάκτηση, αλλά παίξαμε στον τελικό και χάσαμε στις λεπτομέρειες, με ένα γκολ διαφορά. Η Σαμπαντέλ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το 2011 κατέκτησε το Τσάμπιονς Καπ, και είναι σχεδόν η ίδια ομάδα με αυτή που πήρε τότε τον τίτλο. Μπορώ να πω σε θέμα δυναμικότητας πως είναι καλύτερη και από τους δύο άλλους αντιπάλους. Αν έχεις στόχο όμως να πάρεις ένα τρόπαιο σε τέτοιο επίπεδο, κάποια στιγμή θα πρέπει να κερδίσεις και τον καλύτερο, είτε στα ημιτελικά είτε στον τελικό.»

Η αρχηγός πια της Βουλιαγμένης Αντιγόνη Ρουμπέση, επισήμανε από την πλευρά της:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δείξει τον πραγματικό μας εαυτό σαν ομάδα μέχρι στιγμής στη σεζόν. Παρόλα αυτά πήραμε την πρόκριση για το Φάιναλ Φορ του Έγκερ και αυτό δείχνει ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Εάν όμως θέλουμε να έχουμε ελπίδες για αυτή την πρόκριση πρέπει να έχουμε στην Ουγγαρία καλύτερη παρουσία και να φανούμε αντάξιες των προσδοκιών.

Όλο αυτόν τον καιρό προετοιμαζόμαστε για αυτά τα παιχνίδια και πιστεύω πως είμαστε έτοιμες για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. Όλες οι ομάδες του Φάιναλ Φορ έχουν μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό γυναικείο πόλο.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος