ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ/ ΜΑΔΡΙΤΗ

Στην «Παγκόσμια» τετράδα η Εθνική μας, 10-5 την Κίνα

  29.08.2014 19:48       716

Νέα μεγάλη επιτυχία για την Εθνική μας ομάδα Νεανίδων, η οποία από σήμερα βρίσκεται  στην κορυφαία τετράδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Μαδρίτη.

Τα κορίτσια των Μορφέση και Λέανδρου επιβλήθηκαν της Κίνας με 10-5 στον αποψινό προημιτελικό, με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα, αλλά και τις με σοβαρές επιλογές στην επίθεση. Οι Ελληνίδες δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλη ομάδα, έχοντας από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Προηγήθηκαν με 6-2, 9-3 και 10-4, δείχνοντας στοιχεία καλοδουλεμένης ομάδας και προσθέτοντας μία ακόμη άριστη εμφάνιση στην πορεία τους σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Κορυφαία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα η Ελευθερία Πλευρίτου, η οποία σημείωσε 4 γκολ.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική μας ομάδα αύριο Σάββατο 30 Αυγούστου (17:30 ώρα Ελλάδας) στον ημιτελικό είναι οι ΗΠΑ, με την ομάδα μας να εξασφαλίζει μετάλλιο με νίκη. Οι Αμερικανίδες επικράτησαν της Ολλανδίας στον έτερο προημιτελικό με 6-4.

Ελλάδα- Κίνα: 10-5

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-1, 2-1, 2-2

Για την Εθνική μας σκόραραν οι: Πλευρίτου Ε. 4, Χυδιριώτη 2, Σώρα 2, Πλευρίτου Β. 1, Καλογεράκου 1.

Στις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης σημείωσε: «Παίξαμε σοβαρά, με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για τη σπουδαία νίκη και την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς θα είναι το αυριανό με τις ΗΠΑ. Στο σημερινό παιχνίδι κάναμε και μια μικρή συντήρηση δυνάμεων, ώστε να είμαστε απολύτως  έτοιμοι για τη συνέχεια».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής