ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / EUROPA CUP / WORLD LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στην Πάτρα η Εθνική, αύριο (1/12) με τη Ρωσία

  30.11.2018 13:12       935

Τον δεύτερο της αγώνα για τον Α' Όμιλο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου που, από φέτος, αποτελεί και κριτήριο πρόκρισης στο World League, δίνει αύριο (1/12) στην Πάτρα η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών, με αντίπαλο τη Ρωσία.

Το παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, θα διεξαχθεί στο Εθνικό κολυμβητήριο της πόλης “Αντώνης Πεπανός”, με ώρα έναρξης στις 19.00 και με το φίλαθλο κόσμο της Πάτρας να δίνει εντυπωσιακό το “παρών”, όπως αναμένεται.

Διαιτητές της συνάντησης είναι ο Άντριαν Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), με τον Γκιόργκι Κουν (Ουγγαρία) και παρατηρητής από τη FINA, ο Ντέγιαν Πέρισιτς (Σερβία).

Στα 77 παιχνίδια συνολικά εναντίον της Ρωσίας, η Ελλάδα, μετρά 24 Νίκες, 4 Ισοπαλίες και 49 Ήττες. Τελευταία αναμέτρηση, το περασμένο καλοκαίρι (23 Ιουλίου) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης όπου η Εθνική μας επιβλήθηκε 11-10 στα πέναλτι (6-6 η κανονική διάρκεια του αγώνα), ενώ στον Τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στην Ποντεβέρδα (24 Μαρτίου 2018), είχε επίσης επιβληθεί με σκορ 9-8.

Συνδιοργανωτές του αυριανού αγώνα, είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (περιφερειακή ενότητα Αχαϊας), το ΠΕΑΚ και η ΝΕ Πατρών, με συντονιστή τον Νίκο Βασιλείου, πρώην διεθνή διατητή μας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΕ.

Η βαθμολογία του Ομίλου μας:

  1. ΕΛΛΑΔΑ 1 24-5 3

  2. Ρωσία    2 12-9 3

  3. Ισπανία 2 20-17 3

  4. Ισραήλ  1 10-35 0

Επόμενη αγωνιστική (4/12): Ισραήλ – Ρωσία

Επόμενος αγώνας για την Εθνική μας (15/12): Ισπανία – ΕΛΛΑΔΑ

Η 13άδα της Εθνικής μας ομάδας, που βρίσκεται από σήμερα (30/11) το πρωί στην Πάτρα: Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη (αρχηγός), Άλκηστη Μπενέκου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ελένη Ελληνιάδη, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη, Ιωάννα Σταματοπούλου

Μαζί τους, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, οι συνεργάτες του Αγγελική Γερόλυμου, Στέφανος Λέανδρος (υπεύθυνος των Νέων γυναικών), Έλενα Κούβδου (προπονήτρια τερματοφυλάκων), η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και η έφορος και μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ, Βάσω Αρβανιτοπούλου. Παρών και ο γιατρός της ομάδας και πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της LEN Κυριάκος Νανούσης.

Η 13άδα της Ρωσίας: Anastasia Verkhoglyadova, Maria Bersneva, Ekaterina Prokofyeva (αρχηγός), Elvina Karimova, Tatiana Zubkova, Tatiana Tolkunova, Anastasia Fedotova, Anastasia Simanovich, Anna Timofeeva, Evgeniia Soboleva, Evgeniya Ivanova, Daria Gerzanich, Anna Karnaukh.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ