ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Στην πισίνα ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας - "Απαραίτητη η στήριξη του ελληνικού αθλητισμού"

  14.02.2017 21:40       1552

Το 'πε και το 'κανε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Όταν είχε επισκεφτεί, προ μηνών, τα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, είχε υποσχεθεί στον Πρόεδρό της Δημήτρη Διαθεσόπουλο ότι θα έρθει να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα σε ένα από τα αθλήματα που καλλιεργεί η ομοσπονδία. Και την Τρίτη (14/2) το βράδυ, ο επικεφαλής του ΚΚΕ βρέθηκε στα επίσημα του Εθνικού κολυμβητηρίου του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ" για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών κόντρα στην Κροατία, για το World League, μαζί με τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ (τον Ταμία Ηλία Ξιάρχο και τα μέλη Άννα Μαρκοπούλου και Βάσω Αρβανιτοπούλου).

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που είχε χειραψία με όλα τα μέλη της αποστολής της Εθνικής μας ομάδας, τα οποία και συνεχάρη, αποδείχθηκε και γουρλής, καθώς η Εθνική πέτυχε τη μεγάλη νίκη επί των Κροατών, πού σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος δήλωσε: "την άξιζε γιατί είναι μεγάλη ομάδα". Ο κύριος Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξή του στα αθλήματα της πισίνας και γενικότερα στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό και υποσχέθηκε ότι θα δώσει μάχη και στη Βουλή για την ενίσχυσή του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα και του Προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου μετά τον αγώνα:

Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

Για το παιχνίδι και την Εθνική μας: "Είναι μεγάλη ομάδα, σπουδαία. Έπαιξε καταπληκτικά και νίκησε δίκαια. Παρότι ήταν άτυχη σε κάποιες φάσεις, με τα δοκάρια, έπαιξε θαυμάσια και άξιζε τη νίκη. Έχει τεράστια δυναμική και θα πάει πολύ ψηλά. Μπράβο στα παιδιά που νίκησαν μια αντίπαλο με τεράστιες περγαμηνές".

Για τον ελληνικό αθλητισμό: "Η κολύμβηση, το πόλο και όλος ο ελληνικός αθλητισμός χρειάζεται στήριξη και αυτό δεν αφορά μόνο εμένα και το ΚΚΕ, αλλά όλους μας. Από τη νεολαία, τον ελληνικό λαό και κυρίως τον κρατικό μηχανισμό, τα κόμματα, την κυβέρνηση που πρέπει να αγκαλιάσει τον ελληνικό αθλητισμό περισσότερο γιατί - το έχω ξαναπεί - ο αθλητισμός είναι δύναμη και αυτή τη δύναμη πρέπει να την αξιοποίήσουμε για την Ελλάδα, για τη νεολαία, για τον λαό μας. Η χώρα μας μπορεί να πάει πολύ μπροστά και ιδιαίτερα στην κολύμβηση. Διότι είναι μια χώρα που βρέχεται από θάλασσα και κολυμπάμε όλον τον χρόνο. Παρόλα αυτά λείπουν κλυμβητήρια, λείπουν χρηματοδοτήσεις, λείπουν πάρα πολλά πράγματα κι εκεί πρέπει να σκύψουμε όλοι με ευθύνη κι ευαισθησία και να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα. Οι άνθρωποι του αθλητισμού παλεύουν, η Ομοσπονδία κάνει καλή δουλειά, όμως χρειάζεται παραπάνω ενίσχυση. Και αυτή την έννοια έχει η συμβολική παρουσία μου εδώ. Αυτό θέλει να δείξει. Θα το παλέψουμε και στο Κοινοβούλιο και με όλα τα όπλα που διαθέτουμε". 

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να ξαναέρσει σε αγώνα της Εθνικής απάντησε: «Μακάρι να είχα χρόνο να ξαναέρθω, θα το ήθελα πολύ».

Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Πρόεδρος ΚΟΕ:

"Την πρώτη φορά που επισκέφτηκε τα γραφεία μας ο κ. Γενικός και είδε τους χώρους της Ομοσπονδίας -και θα έκανε και τις εκτιμήσεις του για το ποια είναι η ΚΟΕ-, είχε πει ότι "θέλω να έρθω να παρακολουθήσω ένα δυνατό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας, να δω τα παιδιά από κοντά και να βρεθώ δίπλα στον αγωνιστικό χώρο και όχι μόνο στα γραφεία". Υλοποιήθηκε η επιθυμία του και ήρθε σήμερα η στιγμή που προγραμμάτισε μέσα στο βαρύ του πρόγραμμα να έλθει να δει την Εθνική ομάδα. Κι ήταν και γουρλής γιατί κερδίσαμε την ασημένια ολυμπιονίκη του Ρίο και χρυσή στο Λονδίνο, πολλές φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι τιμή μας και πραγματικά τον ευχαριστούμε".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής