ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΠΑΡΙΣΙ 2024»

Στην «Πόλη του Φωτός» με χαμόγελα και όνειρα…(pics)

  24.07.2024 11:28       1014

Ημέρα αναχώρησης καθώς πριν από λίγο η αποστολή του Υγρού Στίβου «πέταξε» για το Παρίσι προκειμένου να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τις ευχές για «καλή επιτυχία» να τη συνοδεύουν…

Η αποστολή με εκπροσώπους της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, και της καλλιτεχνικής κολύμβησης ταξίδεψε για τη γαλλική πρωτεύουσα με την ειδική πτήση τσάρτερ της AEGEAN, του επίσημου χορηγού αερομεταφορών συνολικά της ελληνικής αποστολής, προκειμένου να φτάσει εγκαίρως και με άνεση στο Παρίσι πριν από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός που ξεκινάει την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς και ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος τόνισε: «Έχουμε πολλές προσδοκίες, αλλά έχουμε ένα Γολγοθά αρκετών παιχνιδιών, κυρίως στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα και να πάμε βήμα βήμα. Θα χαρώ πάρα πολύ να φέρουμε μια ακόμα διάκριση για την Ελλάδα. Πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά. Ελπίζουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει για να κάνουμε στο Παρίσι, να μας βγουν».

Ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Φουντούλης επεσήμανε: «Είναι έτσι η μορφή του τουρνουά που είναι πέντε παιχνίδια στον όμιλο, μέσα σε μια εβδομάδα. Οπότε, πας βήμα βήμα. Πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στα προημιτελικά. Στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Η ομάδα έχει όλη τη δυναμική, ώστε να διεκδικήσει την κορυφή. Έχουμε μάθει να είμαστε σεμνοί, ταπεινοί και να προχωράμε σιγά σιγά για το μεγάλο στόχο».

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη είχε αγωνιστεί το 2008 στο Πεκίνο και τώρα…επιστρέφει: «Το χαμόγελο μου και το χαμόγελο όλων πραγματικά σήμερα τα λέει όλα. Πάρα πολύ όμορφη στιγμή, πάρα πολύ όμορφο να είσαι μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας, είναι τεράστια η τιμή, η ευλογία και είναι τεράστια και η ευθύνη που φέρουμε. Εκπροσωπούμε την Ελλάδα, φοράμε το εθνόσημο και στόχος όλων των αθλητών είναι να φτάσουμε την Ελλάδα μας όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είναι μια ολυμπιακή πρόκριση που ήρθε για εμάς 16 χρόνια μετά, το Πεκίνο το 2008. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και να φτάσουμε την ομάδα μας όσο πιο ψηλά γίνεται.», ανέφερε.

«Αποχαιρετώ σήμερα, εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, τους πρωταθλητές μας. Τα παιδιά που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας. Έχουν καταφέρει να βρεθούν στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου. Τους ευχόμαστε ολόθερμα να πάνε καλά, να χαρούν τους Αγώνες, να αγωνιστούν για τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους, τους προπονητές τους και γ’ αυτό που έχουν στο στήθος τους, το εθνόσημο. Έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι τιμούν και ξέρουν να παλεύουν για το εθνόσημου», ανέφερε ο κ.Βρούτσης.

Αφού ολοκλήρωσαν τις δηλώσεις τους στις κάμερες και αποχαιρέτησαν όσους ήθελαν, τα μέλη της Team Hellas κατευθύνθηκαν προς το αεροσκάφος της Aegean με τα συνθήματα: «Πάμε Ελλάδα» και «Team Hellas», που τα μεταφέρει στο Παρίσι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Αναλυτικά η αποστολή του Υγρού Στίβου, ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος