ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Στην Ρώμη ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης

  25.04.2021 19:11       966

Ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης του Άρη Θεσσαλονίκης ήταν ο πρωταγωνιστής της ημερίδας επιδόσεων Εθνικών ομάδων που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ο Θεσσαλονικιός κολυμβητής κολύμπησε τα 800 ελεύθερο σε χρόνο 8.07.56 και έπιασε το όριο για την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα γίνει τον Ιούλιο στην Ρώμη.

Το απόγευμα της Κυριακής ξεχώρισαν επίσης η επίδοση του Οδυσσέα Μελαδίνη στα 100 ελεύθερο με χρόνο 50.45, ενώ την ίδια απόσταση κάλυψε η Βασιλική Μπάκα σε 56.94. Αξιοσημείωτος ήταν ο χρόνος του Δανιήλ Γκιουρτζίδη στα 400 μικτής με 4.23.53 και του Κατραντζή στα 50 πεταλούδα με 24.27.

Το πρωί της Κυριακής 25 Απριλίου ξεχώρισαν οι επιδόσεις 22.78 του Οδυσσέα Μελαδίνη στα 50 ελεύθερο
και 25.09 της Μάρθας Μάτσα στο ίδιο αγώνισμα και το 1.11.59 της Χαράς Αγγελάκη στα 100 πρόσθιο.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος σχολίασε τους αγώνες του διημέρου στην Αθήνα και τόνισε:

"Χωρίς αγώνες δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από τους Έλληνες κολυμβητές. Καταβάλουν συγκινητική προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες υποχρεώσεις του 2021. Τα κυρίαρχα γεγονότα της ημερίδας ήταν το όριο που έπιασε ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης στα 800 ελεύθερο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στην Ρώμη, ενώ πολλές ελπίδες αφήνουν τα παιδιά που κολυμπούν 200 ελεύθερο. Είναι αρκετά έτσι ώστε να μας γεμίζουν ελπίδες για μία ποιοτική σκυτάλη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και γιατί όχι και στους Ολυμπιακούς αγώνες».

Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του υπευθύνου της κλασικής κολύμβησης Νίκου Ξυλούρη θα γίνει δεκτή η εισήγηση των τεχνικών συμβούλων της ΚΟΕ για την αποστολή 18 κολυμβητών και κολυμβητριών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί μέσα Μαΐου στην Βουδαπέστη. Η Ομοσπονδία θέλει να δώσει μια ακόμη ευκαιρία στους αθλητές που δοκιμάστηκαν σκληρά καθόλη την διάρκεια της χρονιάς λόγω της πανδημίας, της έλλειψης αγώνων και της προβληματικής προπαρασκευής. Τα ονόματα της αποστολής θα γίνουν γνωστά αύριο Δευτέρα 26 Απριλίου.

Τους αγώνες που έγιναν στο Ποσειδώνιο κολυμβητηριο της Θεσσαλονίκης σχολίασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Αδάμ, τονίζοντας:

«Μετά από 5 μήνες αγωνιστικής απραξίας κολυμβητές και κολυμβήτριες απο σωματεία της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας ΚΔ Μακεδονίας επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση. Το Σαββατοκύριακο 24-25/4 αθλητές 13 ετών και μεγαλύτεροι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό δείχνοντας ότι είναι σε καλό δρόμο παρά την ελλιπή προετοιμασία τους για τα καλοκαιρινά πρωταθλήματα. Από πλευράς επιδόσεων την Κυριακή 25/4 ξεχώρισαν ο Απόστολος Σίσκος του Άρη στα 400 μικτής με 4.35.01, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση, και η Ηλέκτρα Μαγκώτσιου της ΑΑ Αστέρια στα 50 ύπτιο με 31.12 που είναι και όριο προεθνικής».

Τα αποτελέσματα της 2ης και 3ης αγωνιστικής του ΟΑΚΑ μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα της Κυριακής στο Α Γκρουπ στο Ιλίσιο ΕΔΩ και στο Β γκρουπ ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

 Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η ημερίδα της Κρήτης, με την κυρία Αλεξία Μαρίνη να εκπροσωπεί την ΚΟΕ.

«Ξεκίνησαν πανελλαδικά οι ημερίδες αγωνιστικών κατηγοριών για ολα τα παιδιά άνω των 13 ετών. Με μεγάλη μου χαρά εκπροσώπησα την ΚΟΕ στην πρώτη ημερίδα αγωνιστικών κατηγοριών που έγινε σήμερα 25/4 στο κολυμβητήριο Χανίων. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε - τονίζει η κυρία Μαρίνη - με επιτυχία τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Ήταν ενα καλό τεστ για τους Προπονητες για να δουν σε ποιο σημείο βρίσκονται. Ενα μεγάλο μπράβο σε κολυμβητές-τριες και στους Προπονητές τους, που με υπομονή, συνέπεια και σκληρή δουλειά προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, όλων των περασμένων μηνών. Η ΚΟΕ υπηρετεί τον υγρό στίβο και θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή. Ο υγρός στίβος έχει παρόν αλλά και λαμπρό μέλλον.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΠΕΚΥΚΡ και τον ΝΟΧ για την άρτια διοργάνωση».

Τα αποτελέσματα στα Χανιά ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ