ΤΕΧΝΙΚΗ / ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ

Στις επιτροπές για τη διοργάνωση του World Trophy και την προβολή του αθλήματος διεθνώς η Μαρία Θηβαίου

  08.11.2013 19:25       906

Σημαντικές δράσεις και νέες αρμοδιότητες ανέλαβε η ομοσπονδιακή τεχνικός της Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στη FINA Μαρία Θηβαίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της συγκεκριμένης επιτροπής, αλλά και του Σεμιναρίου προπονητών – κριτών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την περασμένη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Η κ. Θηβαίου ανέλαβε υπεύθυνη θέση στην επιτροπή για τη διοργάνωση του World Trophy της συγχρονισμένης κολύμβησης, μιας διοργάνωσης που ξεκινάει η FINA προκειμένου να διευρύνει τους ορίζοντες του αθλήματος σε όλον τον κόσμο.

Η φετινή διοργάνωση θα γίνει στα τέλη Νοεμβρίου στο Μεξικό και θα μετέχει σε αυτήν η Ελλάδα με επίλεκτη ομάδα Γυναικών και Νεανίδων. Η Μαρία Θηβαίου θα βρεθεί εκεί και ως διεθνής κριτής.

Παράλληλα, η ίδια συμπεριελήφθη στην επιτροπή για την προβολή (promotion) του αθλήματος διεθνώς, αλλά και σε αυτήν που διοργανώνει σχολεία σε διάφορες χώρες του κόσμου για τους κανονισμούς και διενεργεί τεστ για τους κριτές των διαφόρων διοργανώσεων. Η Μαρία Θηβαίου θα είναι Reserve, δηλαδή υποψήφια Λέκτορας για τα συγκεκριμένα μαθήματα σε κριτές Α’ κατηγορίας.

Στο σεμινάριο -στο οποίο μετείχε και η τεχνική σύμβουλος συγχρονισμένης της ΚΟΕ Ελένη Κουγιά- υπήρξε τεράστια συμμετοχή εκπροσώπων και συγκεκριμένα από 160 χώρες από όλον τον κόσμο.

"Η Ελλάδα έχει μπει δυναμικά στις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τη συγχρονισμένη κολύμβηση και διακρίνεται πλέον σε όλους τους τομείς αγωνιστικούς,προβολής και διάδοσης του αθλήματος παντού", μας δήλωσε η Μαρία Θηβαίου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής