ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ

Στο Έγκερ η Εθνική Γυναικών για την πρεμιέρα με την Ουγγαρία

  24.01.2013 17:33       1172

ΦΩΤΟ: Η Έλενα Κούβδου

 

Με 13 πολίστριες στην αποστολή αναχωρεί αύριο (25/1), στο Έγκερ, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, η οποία το Σάββατο (26/1) αντιμετωπίζει την Ουγγαρία στην πρεμιέρα των αγώνων της στο φετινό Γουόρλντ Λιγκ.

Οι «13» του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Μορφέση:  Έλενα Κούβδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Αλεξάνδρα Ασημάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Κέλλυ Μπίσμπα, Ιόλη Μπενέκου, Άλκηστη Μπενέκου, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Κατερίνα Ζάντου.

Εκτός αποστολής μένουν η ασθενής Ιωάννα Χυδηριώτη και η Ελένη Ξενάκη που ήταν στο καμπ προετοιμασίας το τελευταίο 2ήμερο.

Στην αποστολή που αναχωρεί το πρωί (06.30), μετέχουν επίσης ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού Στέφανος Λέανδρος, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και η έφορος Στέλλα Λαζάρου (αρχηγός).

Η ώρα (Ελλάδας) έναρξης του παιχνιδιού είναι 17.00 το απόγευμα, με διαιτητές τους Στέφανο Ριτσιτέλι (Ιταλία) και Γκίντιον Ρέμνετ (Ολλανδία), με παρατηρητή από πλευράς Fina τον Τζ. Μάρτιν.

Η Εθνική μας ομάδα μετέχει στον Α’ Όμιλο Ευρώπης με την Ισπανία να τον συμπληρώνει, ενώ στον Β’ μετέχουν η Ιταλία, η Ρωσία και η Ολλανδία.

Στον Όμιλο της Ασίας / Ωκεανίας (9-14 Μαϊου, Ώκλαντ) μετέχουν: Αυστραλία, Κίνα, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία και στον Όμιλο της Αμερικής (24-27 Μαϊου, ΗΠΑ): Βραζιλία, Καναδάς, ΗΠΑ.

Στην πρεμιέρα των αγώνων (23/1) η Ουγγαρία νίκησε 12-9 την Ισπανία εκτός έδρας, όπως και η Ιταλία την Ολλανδία (12-6).

Τα επόμενα παιχνίδια της Εθνικής μας, στον Όμιλο: 6 Φεβρουαρίου ΕΛΛΑΔΑ – Ισπανία, 13 Μαρτίου ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία, 16 Μαρτίου Ισπανία – ΕΛΛΑΔΑ.

Για την Εθνική μας, το παιχνίδι του Σαββάτου, είναι το πρώτο μετά τις 3 Ιουνίου 2012 στο Τσανκσού όπου και είχε νικήσει με 8-7 την Κίνα στον μικρό τελικό του Γουόρλντ Λιγκ.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ