ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στο Φάιναλ Φορ ο Ολυμπιακός, μετά την άνετη επικράτηση (15-10) επί της Ζέντες στην Ουγγαρία

  11.03.2015 21:46       632

Την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα εξασφάλισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 15-10 της Ζέντες στην Ουγγαρία, στο πλαίσιο του δεύτερου προημιτελικού της Ευρωλίγκα των γυναικών. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη, η οποία στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει με 10-6 στον Πειραιά θα βρεθεί στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία σύμφωνα με το καλεντάρι της ΛΕΝ θα διεξαχθεί το τριήμερο 24-26 Απριλίου.

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στο Ζέντες, με θεαματικά γκολ να μπαίνουν εκατέρωθεν και να ευχαριστούν τους φίλους της υδατοσφαίρισης που βρέθηκαν στην Ουγγρική πόλη για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Οι Μαγυάρες προηγήθηκαν με ένα γρήγορο 2-0, το οποίο ο Ολυμπιακός έκανε 2-3, με τις Ουγγαρέζες  όμως να σκοράρουν εκ νέου και το πρώτο οκτάλεπτο να λήγει με 5-4 υπέρ τους. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό με τις παίκτριες και των δύο ομάδων να βρίσκουν εύκολα χώρους για σουτ. Το τέλος του πρώτου μισού βρήκε Ολυμπιακό και Ζέντες ισόπαλους με 7-7, ενώ η Άλκηστη Αβραμίδου, σε δαιμονιώδη φόρμα πέτυχε καθοριστικά γκολ, με το τρίτο οκτάλεπτο να λήγει με 10-9 υπέρ των ερυθρόλευκων.

Η καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την εκπληκτική επίθεση των παικτριών του Χάρη Παυλίδη διαμόρφωσαν το τελικό 15-10, με την ομάδα του Πειραιά να πανηγυρίζει την πρόκριση της στις 4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης

ΖΕΝΤΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10-15

Οκτάλεπτα: 5-4, 2-3, 2-3, 1-5

ΖΈΝΤΕΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βολονυάι

Διαμαντοπούλου

Γκυόρι

Τετζαλίδου

Χέβεσι

Πλευρίτου Ε. 2

Φαν ντερ Σλουτ 3

Σώρα

Μισκόλτσι 1

Μανωλιουδάκη 2

Φάρκας

Αβραμίδου 5

Πόκσι

Ασημάκη 2

Κάνταρ

Πλευρίτου Μ.

Ρατς

Καλογεράκου

Μπούικα 4

Σάουθερν 2

Κόβερ-Κις 2

Μπιανκόνι 2

Πένγκο

Νιαρχάκου

Γκουντλ

Σταματοπούλου

Προπονητής: Λάζλο Τοτ

Προπονητής: Χάρης Παυλίδης

Διαιτητές: Μιχαϊλο (Σερβία), Μεχμέτ (Τουρκία)

Αλυτάρχης:  Ράμος (Πορτογαλία)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ