ΤΕΧΝΙΚΗ

Στο Μέξικο , για το 8ο WORLD TROPHY της Fina, η Εθνική ομάδα της Συγχρονισμένης

  26.11.2013 13:58       1287

Μαζί με τις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος παγκοσμίως, θα βρεθεί η Εθνική μας ομάδα Συγχρονισμένης κολύμβησης, που θα μετάσχει στο 8ο WORLD TROPHY της Fina, το οποίο και διεξάγεται (29/11 – 1/12) στην πόλη του Μεξικό.

Η αποστολή της Εθνικής μας αναχωρεί αύριο (27/11) μέσω Λονδίνου και την απαρτίζουν οι αθλήτριες: Ευαγγελία Πλατανιώτη, Ευαγγελία Κουτίδη, Ευαγγελία Παπάζογλου, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομινέα, Κωνσταντίνα Μπατσχεβανίδου, Βασιλική Καφετζή, Ελένη Παπανδρέου, Σοφία Τσιπουρίδη – Παρασκευοπούλου, Φλωρεντία Μάντζιου και Μικαέλα Παναγιωτοπούλου.

Μαζί τους, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα, η τεχνική σύμβουλος Ελένη Κουγιά και ο έφορος της Εθνικής ομάδας, Ταμίας του ΔΣ της ΚΟΕ, Ηλίας Ξιάρχος.

Στο Μεξικό μεταβαίνει επίσης η ομοσπονδιακή τεχνικός  Μαρία Θηβαίου με την ιδιότητα του μέλους της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, ενώ θα είναι και Κριτής των αγώνων.

Στο WORLD TROPHY, μετέχουν οι εθνικές ομάδες: Κίνας, Αιγύπτου, Ιταλίας, Καζακστάν, Μεξικό, Ρωσίας, Ισπανίας, Ουκρανίας, ΗΠΑ.

Στην διοργάνωση, που είναι επαμειβόμενη, διεξάγονται συνολικά 5 αγωνίσματα, από τα οποία τα 3 (Σόλο, Ομαδικό, Κόμπο) είναι τα γνωστά των προγραμμάτων στις μεγάλες διοργανώσεις μέχρι τώρα, ενώ περιλαμβάνονται ακόμη το Θεματικό Ντουέτο (Duet Thematic) και το Synchro Highlight.

Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο, μεταξύ των άλλων, επιτρέπεται και η χρησιμοποίηση αξεσουάρ από τις αθλήτριες.

Στο Duet Thematic υπάρχει αναφορά στην κουλτούρα κάθε χώρας, με την Εθνική μας ομάδα να εκτελεί το χορογραφικό  πρόγραμμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος και η Γοργόνα», ενώ σ’ ότι αφορά το Synchro Highlight που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση, το ελληνικό δίλεπτο χορογραφικό πρόγραμμα είναι «Οι Μάγισσες».

Από τα 5 αγωνίσματα του προγράμματος, το Σόλο, λογίζεται ως Επίδειξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ