ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" ΙΤΕΑ

Στο “μικρό” τελικό η Εθνική Νεανίδων μετά την ήττα 15-11 από την Ολλανδία-Αντίπαλος η Ουγγαρία

  17.08.2019 22:02       814

Το “πάλεψε” η Εθνική Νεανίδων, αλλά τελικά γνώρισε την πρώτη της ήττα στο διεθνές τουρνουά “Πυθία Καπ” από την Ολλανδία με 15-11. Έτσι θα αγωνιστεί αύριο στο “μικρό” τελικό της διοργάνωσης (10:00), με την Ουγγαρία, που ηττήθηκε από την Ιταλία με 9-7.

Με λάθη στην άμυνα που στοίχισαν και βιαστικές επιθέσεις τα κορίτσια του Κώστα Δήμου δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα και σε όλη τη διάρκεια αναγκάστηκαν να “κυνηγούν” τις Ολλανδές τόσο στο σκορ όσο και στο ρυθμό.

Οι Ολλανδές πήραν από την αρχή το προβάδισμα με 1-0, 2-1 με την Εθνική να ισοφαρίζει σε 1-1 και 2-2. Με δυο γκολ των Κάμμερμαν και Μάγερ οι “τουλίπες” πήραν διαφορά δύο γκολ και το σκορ οκταλέπτου διαμορφώθηκε στο 4-2.

Η διαφορά των δύο γκολ διατηρήθηκε και στο δεύτερο οκτάλεπτο με την Εθνική Ελλάδος να πλησιάζει στο γκολ, αλλά να μην μπορεί να ισοφαρίσει. Το 9-7 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, μπήκε με την αρχηγό Ειρήνη Νίνου να “παίρνει” το όπλό της και με πέναλτι να μειώνει στο 9-8. Η απάντηση των “Οράνιε” ήρθε άμεσα με τον ίδιο τρόπο, με πέναλτι.

Η Νίνου “όπλισε” πάλι για το 10-9, αλλά η Ολλανδία σημείωσε δύο γκολ, για να κλείσει το οκτάλεπτο με τη διαφορά να ανεβαίνει στα τρία γκολ,12-9.

Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο η Εθνική ομάδα φάνηκε να μένει από δυνάμεις και να μην μπορεί να ακολουθήσει όχι τόσο το σκορ, όσο το ρυθμό. Οι παίκτριες της Ολλανδίας με μακρινά και τυχερά σουτ βρέθηκαν να προηγούνται με 13-10. Η Εθνική μείωσε με την Μουστακαρία (3ο προσωπικό της) στο 13-11, αλλά η συνέχεια ανήκει ολοκληρωτικά στην Ολλανδία, που διαμόρφωσε το τελικό 15-11, φθάνοντας στη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα. Για ακόμη έναν αγώνα ο Κώστας Δήμου χρησιμοποιείσαι και τις δύο τερματοφύλακες τη Λάζαρη στο πρώτο μισό και τη Μαυρωτά στο δεύτερο. 

ΕΛΛΑΔΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ 11-15

Οκτάλεπτα: 2-4, 5-5, 2-3, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Δήμου): Λάζαρη, Καϊάφα, Μουστακαρία 3, Σιούτη, Φουντωτού 2, Τσιμάρα, Νίνου 3, Μπόβαλη 1, Καλαιτζή, Μπιτσάκου 2, Ξανθοπούλου, Χαλδαίου, Μαυρωτά.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Γιαν Σοτχάνς): Ντιμπέλστεν, Κάμμερμαν 1, Πλούγκε 2, Βερμάλεν 1, Μάγερ 3, Μπουμάιστερ 1, Βαν Ντερ Βίντ, Χόγκερχοστ, Ανκονέ 1, Φλίσακερ 1, Μπας 3, Μπάικερκ 2, Κάιζερ.

Κώστας Δήμου: “Δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα”

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Δήμου μετά το αποτέλεσμα τόνισε: “Το είπαμε από την αρχή. Είναι τουρνουά προετοιμασίας και δεν πανηγυρίζουμε με τις νίκες, δεν απογοητευόμαστε με τις ήττες. Στο παιχνίδι με την Ολλανδία δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το ρυθμό και βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ, αλλά και τις φάσεις. Εκεί που προσπαθούσαμε να ισορροπήσουμε, δεχόμασταν το γκολ και κυνηγούσαμε εκ νέου το σκορ. Γι αυτό όμως είναι η προετοιμασία, για να διορθώνουμε τα λάθη μας και να βελτιωνόμαστε”

Η Ιταλία στον τελικό

Στον άλλο ημιτελικό η Ιταλία επικράτησε της Ουγγαρίας με 9-7 και θα αγωνιστεί στον αυριανό τελικό (11:30) με αντίπαλο την Ολλανδία.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 7-9

Οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 0-1, 4-3

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τσαντλάινερ): Νταβίντ 2, Σάμπο 1, Ραμοσάι 1, Σομογκιβάρι 1, Τσαντλάινερ 1, Ντόμσοντι 1.

ΙΤΑΛΙΑ (Τζίτζα): Σπαμπινάτο 2, Παρίζι 2, Μπετίνι 2, Ρίτσο 2, Γκάντ 1.

Το αυριανό πρόγραμμα

08:30 Νέα Ζηλανδία-Σερβία (θέσεις 5-6)

10:00 ΕΛΛΑΔΑ-Ουγγαρία

11:30 Ολλανδία-Ιταλία

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ