ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Μορφέσης

Στο πνεύμα των υψηλών απαιτήσεων και τα νέα κορίτσια

  13.05.2012 13:45       892

Θετικά και ελπιδοφόρα ήταν τα συμπεράσματα που έβγαλε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης από τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών στην προκριματική φάση του Γουόρλντ Λιγκ στο Βόλο, που είχε και ως αποτέλεσμα την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης στην Κίνα. Ο προπονητής της Εθνικής μίλησε για θετικό ταμείο και τόνισε ότι τα νεαρά κορίτσια που μπήκαν τώρα στην ομάδα μπαίνουν στο πνεύμα των υψηλών απαιτήσεων της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.

«Το ταμείο είναι θετικό σε αυτό το Γουόρλντ Λιγκ, με τις υπάρχουσες συνθήκες και τις ομάδες που έλαβαν μέρος. Το βάρος αυτής της διοργάνωσης το σήκωσαν οι παλιότερες αθλήτριες, που συμμετέχουν πολλά χρόνια στην εθνική και έχουν εμπειρίες. Αλλά και οι νεότερες δείχνουν να καταλαβαίνουν τις απαιτήσεις της Εθνικής ομάδας Γυναικών, μπαίνουν στο πνεύμα, και οφείλουν και στο μέλλον να προσπαθούν να δηλώνουν την παρουσία τους ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Η διαφορά του σημερινού τελευταίου παιχνιδιού με τη Ρωσία (όπου γνωρίσαμε και την μοναδική ήττα στο τουρνουά), σε σχέση με το προηγούμενο της Παρασκευής, ήταν ότι δεν ελέγξαμε την κόντρα των αντιπάλων και δεχτήκαμε γκολ από λάθη. Αυτό ήταν συνέπεια της κούρασης των πέντε - έξι συνεχόμενων παιχνιδιών και της έντασης. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο να γίνονται και οι δύο γύροι της Προκριματικής φάσης συνεχόμενοι σε τέσσερις ημέρες. Η FINA πρέπει να επανεξετάσει κάποια πράγματα όπως αυτό, αλλά και το θέμα της μη πρόκρισης της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπάρχει άθλημα που να παίζουν οι ομάδες πρωί και βράδυ για τέσσερις ημέρες συνεχόμενα».

Ο Μορφέσης είπε για τη συνέχεια: «Στόχος μας στην τελική φάση είναι να δούμε κατά πόσο τα νέα πρόσωπα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός παγκοσμίου κόντρα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής