ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στο πρόγραμμα “Αθλητική Αριστεία” 450  Έλληνες κολυμβητές

  01.11.2018 18:09       1407

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος είναι από τις πρωτοπόρους ομοσπονδίες που συνεργάζεται και στηρίζει το πρόγραμμα Sports Excellence (SE), το οποίο είναι τμήμα Αθλητικής Αριστείας, της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής, της Ιατρικής Σχολής, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το SE είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης νεαρών αθλητών και αποτελεί αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στο χώρο της αθλητιατρικής και ιατρικής υποστήριξης, όπως επιστημονική υποστήριξη νέων αθλητών, σχεδιασμό προγραμμάτων ανάπτυξης των αθλημάτων σε όλη την Ελλάδα, σχεδιασμό προγραμμάτων άσκησης σε ευπαθείς ομάδες και άλλες. Είναι σημαντικό το γεγονός, ότι το πρόγραμμα στηρίζει 450 Έλληνες κολυμβητές.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα για την παρουσίαση του προγράμματος, το μεσημέρι της Πέμπτης (1/11), ο Σπύρος Αλεξόπουλος, ο οποίος αποτελεί μέλος της ομάδας Διαχείρισης Δωρεών, μίλησε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα: “Στα 22 χρόνια λειτουργίας του, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, με δράσεις σε πολλούς τομείς, που επιδρούν άμεσα στην κοινωνία, βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών. Η βελτίωση της ποιότητας φροντίδας και η διεύρυνση της πρόσβασης στην περίθαλψη, είναι βασικές αρχές του Ιδρύματος στον τομέα της υγείας. Πλέον οι δράσεις μας απλώνονται σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου. Το πρόγραμμα συστάθηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος, το 2008 και ξεπερνά τα εμπόδια στην παροχή φροντίδας για όσους την έχουν ανάγκη. Οι κινητές ιατρικές μονάδες επισκέπτονται απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας και προσφέρουν στους κατοίκους δωρεάν υπηρεσίες, υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, με την “Αναγέννηση και Πρόοδος” συνεργαζόμαστε σε δύο προγράμματα, τα “Αθλητικά Μονοπάτια” και το πρόγραμμα “Sports Excellence”. Στόχος τους είναι να εμπνεύσουν τους νέους σε υγιή και ενεργό τρόπο ζωής, με σκοπό τη διαμόρφωση αξιών και ήθους για τις επόμενες γενιές. Το πρόγραμμα “Αθλητική Αριστεία” είναι ένα πολλά υποσχόμενο εγχείρημα, που προσφέρει αθλητιατρική και επιστημονική υποστήριξη νέων αθλητών σε συνεργασία με Ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες. Στα τρία χρόνια λειτουργίας του, έχει θεσπίσει ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών στη επιστημονική παρακολούθηση της ασφαλούς άθλησης και προσβλέπει στα πολλαπλά οφέλη που έχει. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αισθάνεται ευγνώμων και περήφανο για το πρόγραμμα “Ανάπτυξη και Πρόοδος”, το οποίο έχει πολύτιμη συνεισφορά και η προσπάθεια αξίζει την στήριξη και την φροντίδα μας”.

Στη παρουσίαση παραβρέθηκαν αρκετοί καθηγητές ιατρικής και επιστήμονες, οι οποίοι ανέδειξαν τα οφέλη του προγράμματος.

Γραφείο τύπου ΚΟΕ : ΝβΧ