ΤΕΧΝΙΚΗ

Στο προσκήνιο πάλι ο Βόλος

  10.05.2012 16:32       1278

Σύσσωμη η κοινωνία του Βόλου, με τη συγκατάθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αγκαλιάζει τη μεγάλη διοργάνωση των αγώνων του Β’ ευρωπαϊκού ομίλου της προκριματικής φάσης του Γουόρλντ Λιγκ Γυναικών της υδατοσφαίρισης, όπως δήλωσαν όλοι οι επίσημοι στη Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Οι αγώνες  ξεκινούν απόψε και ολοκληρώνονται την Κυριακή στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας Βόλου, με τη συμμετοχή της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Εθνικής μας ομάδας Γυναικών, της Ολλανδίας, της Ρωσίας και της Μ. Βρετανίας. Ολοι οι φορείς υποσχέθηκαν ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα έχει ως μπούσουλα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Νέων Ανδρών που έγινε με απόλυτη επιτυχία τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Βόλο και ζήτησαν από τον φίλαθλο κόσμο να στηρίξει με τον ίδιο ζήλο και αυτούς τους αγώνες. Σημειωτέον ότι στο ίδιο κολυμβητήριο θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων.

Στο πάνελ για τη Συνέντευξη Τύπου (ΦΩΤΟ) βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτεινιώτης, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Αντιπρόεδρος της LEN και μέλος της εκτελεστικής της FINA και σύνδεσμος με την τεχνική της επιτροπή), ο Αντιδήμαρχος Βόλου για θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού Παύλος Μαβίδης, ο Ντελεγκέι και μέλος του μπιρό της FINA Νικολάι Φιρόγιου και ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών Γιώργος Μορφέσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι παριστάμενοι στη Συνέντευξη Τύπου:

Πάνος Σκοτεινιώτης (Δήμαρχος Βόλου): «Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, η εκτίμηση που μας έχει η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA), αλλά και η καθοριστική συμβολή του κ. Διαθεσόπουλου, μας επιτρέπει να χαρεί η πόλη μας και πάλι σπουδαίους αγώνες και να απολαύσει αυτές τις μέρες μερικές από τις κορυφαίες αθλήτριες της υδατοσφαίρισης στον κόσμο μαζί με τη δική μας Εθνική Ομάδα, την παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ο λόγος που μας εμπιστεύεται η FINA (σ.σ. «μπορεί να θέσουμε και υποψηφιότητα για να γίνουμε η έδρα της», είπε αστειευόμενος) είναι οι υποδομές που διαθέτουμε, η τεχνογνωσία των ανθρώπων που μετέχουν στους Αθλητικούς μας Οργανισμούς, η παράδοση του Βόλου στον Ναυταθλητισμό και η εμπειρία από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Σημαντική επίσης είναι και η βοήθεια των εθελοντών μας (170 ήταν στο Παγκόσμιο), καθώς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τόσο κόσμο να δουλέψει με αμοιβή λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Είναι μια διοργάνωση που συνάμα θα έχει πολλά οφέλη για την πόλη μας, καθώς εκτός από την τεράστια προβολή της σε Ελλάδα και εξωτερικό, που θα συμβάλλει στην άνοδο του τουρισμού, όλος αυτός ο κόσμος που θα βρεθεί αυτές τις ημέρες εδώ θα κάνει καλό στην ανόρθωση της αγοράς και θα δώσει οικονομική ανάσα στην τοπική κοινωνία. Να συμπληρώσω ότι παράλληλα βρίσκεται εδώ και προπονείται η Εθνική ομάδα Νεανίδων της συγχρονισμένης κολύμβησης που θα μετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου.

Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Είναι μια μεγάλη διοργάνωση, που μαζί με το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συγχρονισμένης του Σεπτεμβρίου, συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της Θεσσαλίας. Τα οφέλη είναι μεγάλα για τον αθλητισμό μας, τον εκσυγχρονισμό των κολυμβητηρίων μας. Αποδεικνύουμε πως όταν υπάρχει συνεργασία και υψηλός δείκτης εμπιστοσύνης, αλλά και συνοχή (με ΚΟΕ, Δήμο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς) μπορούμε πολλά. Υπάρχει ελπίδα και δημιουργείται σημαντική κινητικότητα στην περιοχή μας.

Η Θεσσαλία μπορεί… Αλλά και η Ελλάδα γενικότερα μπορεί να πετυχαίνει σπουδαία πράγματα. Εξάλλου, είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να φιλοξενούμε εδώ την παγκόσμια Πρωταθλήτρια Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης μαζί με τις υπόλοιπες παγκόσμιες δυνάμεις. Οι φίλαθλοι θα δουν την άμιλλα και τον ευγενή ανταγωνισμό σε όλο τους το μεγαλείο».

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ): «Ευχαριστώ εκ μέρους της ΚΟΕ όλους τους θεσμούς της τοπικής κοινωνίας. Από την Περιφέρεια, τον Δήμο και τους Αθλητικούς Οργανισμούς. Εχουμε γίνει όλοι μαζί μια μεγάλη αθλητική οικογένεια για να πετύχουμε έναν μεγάλο σκοπό. Σε μια ιδιαίτερη στιγμή για τη χώρα μας, όπου επικρατεί το γκρίζο, το μαύρο και η λοιδορία για την πατρίδα μας, εμείς αποδεικνύουμε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα. Εγινε η σπουδαία διοργάνωση τον περασμένο Σεπτέμβρη, θα γίνει αυτή τώρα, η επόμενη είναι το Παγκόσμιο της συγχρονισμένης και πιθανότατα θα υπάρξουν κι άλλες τα επόμενα χρόνια.

Θα πρέπει να σας πω ότι παντού, όπου κι αν βρεθώ, συζητούν για την απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών του Βόλου. Βάλαμε, τότε, τεράστια παρακαταθήκη. Για τη διοργάνωση του Γουόρλντ Λιγκ των Γυναικών, που γίνεται από σήμερα εδώ στο Βόλο, τονίζω ότι είναι από τις σπουδαιότερες της FINA. Θα γίνουν και οι δύο γύροι της Προκριματικής φάσης του Β’ ευρωπαϊκού ομίλου. Καλώ τον κόσμο να έχει την ίδια παρουσία και να επιδείξει το φίλαθλο πνεύμα που είχε και στο Παγκόσμιο των Νέων Ανδρών. Που κατέκλυζε το κολυμβητήριο (σαν τα σταφύλια κρεμόταν ο κόσμος), αλλά η συμπεριφορά του ήταν άψογη. Διότι το αξίζει αυτή η μεγάλη ομάδα (που θα εμφανιστεί ανανεωμένη), η οποία ίσως να μην μπορείτε να διανοηθείτε τι έχει πετύχει!!! Τη στιγμή που όλοι λοιδορούσαν την Ελλάδα, αυτά τα κορίτσια έβαζαν τη σημαία στον πιο ψηλό ιστό, πάνω από τις παγκόσμιες δυνάμεις Κίνα και Ρωσία, χώρες που αριθμούν μαζί το 60% του πληθυσμού του πλανήτη μας.

Παράλληλα, να θυμάστε ότι βρίσκονται εδώ τα κορίτσια της συγχρονισμένης που προετοιμάζονται για την άλλη μεγάλη διοργάνωση (το Παγκόσμιο Νεανίδων) που θα γίνει το Σεπτέμβριο επίσης εδώ στην πόλη σας».

Γιώργος Μορφέσης (Ομοσπονδιακός τεχνικός Γυναικών): «Είναι τιμή μου που είμαι προπονητής στην ομάδα αυτή που έχει χαρίσει μεγάλες διακρίσεις στη χώρα μας, ολυμπιακό μετάλλιο, χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο, μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η ομάδα αυτή παρουσιάζεται εδώ σχετικά ανανεωμένη. Κάνει μια καινούργια αρχή. Είναι η επόμενη μέρα της. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που η μέρα αυτή ξημερώνει εδώ στο Βόλο, σε μια πόλη με μεγάλη παράδοση στο άθλημα της υδατοσφαίρισης και στον Ναυταθλητισμό ιδιαίτερα».

Νικολάι Φιρόγιου (Ντελεγκέι, μέλος του μπιρό της FINA): «Η φιλοξενία σας εδώ στο Βόλο είναι για άλλη μια φορά άψογη και ευχαριστούμε γι αυτό. Ξέρω ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης θα ανταποκριθείτε άψογα και σε αυτή τη διοργάνωση. Καλώ τον κόσμο να γεμίσει και πάλι το κολυμβητήριο, όπως το έκανε και στο Παγκόσμιο των Νέων Ανδρών».

Παύλος Μαβίδης (Αντιδήμαρχος Βόλου): «Καλωσορίζω στην πόλη μας την δική μας Εθνική ομάδα, την παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά και τις άλλες τρεις σπουδαίες ομάδες, καθώς και όλους τους παράγοντες που θα συμβάλλουν σε αυτή τη διοργάνωση και υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προάγουμε το αθλητικό πνεύμα και θα φέρουμε σε πέρας με επιτυχία τους αγώνες. Προτείνω να ανακηρύξουμε τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο σε επίτιμο δημότη Βόλου, λόγω της μεγάλης προσφοράς του, εδώ και χρόνια στο Ναυταθλητισμό μας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής