ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Στο Super Final του Γουόρλντ Λιγκ Ανδρών, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος

  10.06.2013 10:34       754

Στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας βρίσκεται από χθες ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. της FINA, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, για την τελική φάση (Super Final) του World League υδατοσφαίρισης Ανδρών. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες από την Κίνα, καθώς είχε μεταβεί στο Πεκίνο για την αντίστοιχη τελική φάση των Γυναικών.

Μήνας ταξιδιών είναι ο Ιούνιος για τον κ. Διαθεσόπουλο, αφού μετά τη Ρωσία, θα ταξιδέψει στη Μερσίνη της Νότιας Τουρκίας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι 17οι Μεσογειακοί Αγώνες (24 Ιουνίου-3 Ιουλίου).

Εκεί βέβαια υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον, σε αντίθεση με τα World League, όπου φέτος οι Εθνικές μας ομάδες δεν έδωσαν το παρόν.

Μιλώντας για την εμπειρία του στο Πεκίνο και το Super Final του World League υδατοσφαίρισης Γυναικών, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Στην Κίνα πραγματοποιήθηκαν σπουδαίοι αγώνες. Το τουρνουά ήταν πολύ ποιοτικό. Όλες οι μεγάλες ομάδες του κόσμου έδωσαν το παρόν. Η μόνη από τις ομάδες που βρίσκεται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και έλειπε, ήταν η Εθνική Ελλάδας.  

Τα παιχνίδια εκεί ήταν πολύ ανταγωνιστικά, κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και το επίπεδο των αγώνων ήταν πάρα πολύ υψηλό.

Στη Ρωσία όπου βρίσκομαι για την αντίστοιχη διοργάνωση των Ανδρών, τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες είναι υποδεέστερες των άλλων, όπως για παράδειγμα η Ιαπωνία, η Κίνα και η Βραζιλία, οι οποίες είναι ομάδες χαμηλού επιπέδου, σε σχέση με μεγαθήρια του παγκόσμιου πόλο που μετέχουν και έχουν πάρει ήδη τον τίτλο του φαβορί.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος